Με τη μινιμαλιστική του μορφή που αποτελείται από κορμό, χοντρούς αγκαθωτούς και τετράπλευρους μίσχους, την ψηλή συνήθεια και το διακοσμητικό φύλλωμά του, το δέντρο του δέντρου περνάει για κάκτο, αλλά δεν είναι! ΜΕΓΑΛΟ’Ευφορβία Ερυθραία (ή Ερυθραία) είναι πράγματι ένα φυτό κάκτο. Μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε ύψος στη φύση. Ωστόσο, η αρχική του εμφάνιση το κάνει πολύ διακοσμητικό φυτό. Γίνεται αμέσως αντιληπτό με την όψη του με καντήλια (κερί) και αναδεικνύει με κομψότητα έναν εσωτερικό ή μια βεράντα. Δείτε πώς να το μεγαλώσετε με επιτυχία.
Έκθεση της Euphorbia Erythrea
Η κάκτομορφη ράβδος εκτιμά το φως. Χρειάζεται λοιπόν έκθεση στο φως χωρίς άμεσο ήλιο. Πράγματι, η έλλειψη φωτός οδηγεί σε ένα φωτισμό του παχύφυτου το οποίο στη συνέχεια αλλάζει από σκούρο πράσινο σε ανοιχτό πράσινο. Φέρτε την ευφορβία σας πιο κοντά σε μια πηγή φωτός για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Το φυτό θα πρασινίσει ξανά από μόνο του εάν η έκθεση είναι ευνοϊκή για αυτό. Οι νεαροί βλαστοί είναι φυσικά απαλό πράσινο που σκουραίνει με τον καιρό.
Τις ηλιόλουστες μέρες, μπορείτε να τοποθετήσετε το euphorbia σε μια σκιερή βεράντα για να φέρετε μια πολύ πρωτότυπη φυτική πινελιά. Ωστόσο, προσοχή στις δροσερές νύχτες. Πράγματι, αυτό το φυτό δεν υποστηρίζει θερμοκρασία κάτω από 8°C και ο παγετός είναι επομένως πιθανό να είναι θανατηφόρος για αυτόν. Σε εσωτερικούς χώρους, αποφύγετε να το τοποθετείτε κοντά σε πηγή θερμότητας όπως καλοριφέρ, καθώς δεν ανέχεται την ξηρή ζέστη. Αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για κάθε είδους ευφορβίαειδικά το Tirucalli.
Επιπλέον, η έλλειψη αέρα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μυκήτων (Botrytis cinerea). Στη συνέχεια, τα σημάδια σήψης περνούν από αποχρωματισμό και μαύρισμα. Σκεφτείτε λοιπόν ένααερίζετε τακτικά την Ερυθραία σας για την καλή υγεία της.
Συντήρηση Euphorbia Erythrea
Είναι σημαντικό να περιορίστε την πρόσληψη νερού με κάθε πότισμα για να περιορίσετε τον κίνδυνο σήψης. Ωστόσο, εάν έχετε βαρεθεί με το πότισμα, μπορεί να μην είναι πολύ αργά για να σώσετε το παχύφυτό σας: ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές! Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η πρόσληψη νερού διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, ο ερυθρός της Ερυθραίας χρειάζεται μόνο ένα ποτήρι νερό το μήνα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, περιορίστε σε ένα ποτήρι νερό κάθε τρεις μήνες.
Αυτό το φυτό αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα. Η μεταφύτευση γίνεται καθε δυο χρονια την άνοιξη. Το χώμα φύτευσης πρέπει να αναμιγνύεται με χώμα και άμμο κάκτου (προαιρετικός). Επιλέξτε επίσης μια φαρδιά και βαθιά γλάστρα και τοποθετήστε μια στρώση από πήλινα βότσαλα ή χαλίκι στον πάτο για να προωθήσετε την αποστράγγιση.
Για να ξεφορμάρετε σωστά το φυτό, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα, πάρτε ένα μαχαίρι και περάστε τη λεπίδα ανάμεσα στη γλάστρα και το χώμα σαν να ξεφορμάρετε ένα κέικ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά την περίοδο ανάπτυξής του, προσθέστε λίπασμα για κάκτους.
Προφυλάξεις κατά τη λήψη μοσχευμάτων Euphorbia Erythrea
Τα μοσχεύματα των παχύφυτων γίνονται καλύτερα στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Πριν από το χειρισμό, φορέστε γάντια ή ακόμα και γυαλιά, για να το κάνετε προστατευθείτε από πιθανές προβολές υγρού λατέξ. Αναζητήστε τις βάσεις σε κακή κατάσταση, για παράδειγμα αυτές που είναι μαυρισμένες από σήψη. Τα μοσχεύματα λαμβάνονται από τις κορυφές των υγιών ευφορβιών. Μοσχεύματα μπορούν να γίνουν και από ένα υγιές φυτό για πολλαπλασιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, εντοπίστε μια υγιή και δασώδη βάση, δηλαδή αρκετά παλιά ώστε ο κορμός να έχει σκληρύνει σε ξύλο.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τις κεφαλές των σπινθήρων μήκους 30 έως 40 cm ξεκινώντας από το κεφάλι. Το λατέξ θα διαρρεύσει από την πληγή. Για να σταματήσετε τη διαρροή, τοποθετήστε τα μπουμπούκια σε έναν κουβά με νερό. Μετά από λίγα λεπτά, αφαιρέστε τα από το νερό, στη συνέχεια αφήστε τα να στραγγίξουν και στεγνώσει για ένα δεκαπενθήμερο. Για να ολοκληρωθεί η επούλωση της κοπής, οι πιο καρυκευμένοι μπορούν να μουσκέψουν την άκρη της κομμένης ευφορβίας σε λίγο θρυμματισμένο κάρβουνο, στάχτη ή κανέλα.
Μετά από δεκαπέντε ημέρες, ελέγξτε αν τα μοσχεύματα έχουν στεγνώσει καλά. Πετάξτε αυτά που δεν έχουν πάρει, δηλαδή αυτά που έχουν σαπίσει. Στη συνέχεια, επαναφυτεύστε σύμφωνα με τις οδηγίες μεταφύτευσης που δίνονται παραπάνω, θυμηθείτε να προσθέσετε λίπασμα κατά τη μεταφύτευση. Για τους άλλους, τα φύλλα βγαίνουν καθώς στεγνώνουν και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι μέρος της διαδικασίας. Περιμένετε άλλον ένα μήνα πριν δείτε να εμφανίζονται οι πρώτες ρίζες, οι οποίες είναι συνώνυμες με μια επιτυχημένη κοπή!
Καλό να γνωρίζετε: το λευκό υγρό (λάτεξ) που βγαίνει όταν σπάει είναι α ερεθιστικό υγρό. Σε επαφή με το υγρό, λοιπόν, είναι απαραίτητο να πλένετε τα χέρια σας και να μην τρίβετε τα μάτια σας.