9 συμβουλές για να διατηρήσετε το χριστουγεννιάτικο αστέρι σας περισσότερο

Η αλεξανδρινή είναι ένα πολύ όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να βρεθεί σε κέντρα κήπου κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων. Με το παρατσούκλι το αστέρι των Χριστουγέννων, το αλεξανδρινό φέρνει μια εορταστική πλευρά και μια κάποια φωτεινότητα. Αυτό το φυτό χρειάζεται επίσης κάποια φροντίδα για να διαρκέσει στο χρόνο. Ακολουθούν 9 συμβουλές για να διατηρήσετε την αλεξανδρινή όσο το δυνατόν περισσότερο.

1) Πότισμα

Πριν την ανθοφορία, το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό. Το νερό δεν πρέπει να είναι κρύο, αλλά σε θερμοκρασία γύρω στους 20°C. Μετά την ανθοφορία, το πότισμα πρέπει να μειωθεί πολύ. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

2) Πέφτουν λουλούδια

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα ασπρίζουν ή ότι τα λουλούδια πέφτουν, σίγουρα οφείλεται σε περίσσεια νερού ή ότι ο αέρας είναι πολύ ξηρός! Για να το αποφύγετε αυτό, ψεκάστε το φυτό σας με νερό αρκετά τακτικά.

3) Η έκθεση

Τα Poinsettias χρειάζονται άφθονο φως για να ευδοκιμήσουν. Τοποθετήστε το φυτό σας κοντά σε ένα παράθυρο για να εξασφαλίσετε καλό φως, αλλά προσέξτε να μην το εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως.

4) Μέγεθος

Για την τόνωση της νέας ανάπτυξης, συνιστάται να κόβετε τους μίσχους περίπου 5 έως 10 cm από τη βάση μετά την ανθοφορία.

αλεξανδρινός
Συντελεστές: angelinaelv / Pixabay

5) Αποχέτευση

Το αστέρι των Χριστουγέννων φοβάται έντονα το υπερβολικό νερό. Για να μην σαπίσουν οι ρίζες, είναι απαραίτητο να αποφύγετε το μπάνιο τους σε νερό. Για να το κάνετε αυτό, διευκολύνετε την αποστράγγιση τοποθετώντας πήλινα βότσαλα ή χαλίκι στον πάτο της γλάστρας σας.

6) Προέλευση tropicale

Το αστέρι των Χριστουγέννων είναι ένα τροπικό φυτό. Δεν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από ορισμένες περιοχές της Μεσογείου. Το φυσικό του περιβάλλον είναι πράγματι πολύ ζεστό και υγρό.

7) Λίπασμα

Μην προσθέτετε λίπασμα κατά την περίοδο της ανθοφορίας του. Αν θέλετε να διατηρήσετε το φυτό σας να αναπτύσσεται όλο το χρόνο, μπορείτε να προσθέσετε υγρή τροφή ανθοφόρων την άνοιξη.

8) Φροντίστε τα φύλλα

Η υγεία της αλεξανδρινής σας είναι πιο εμφανής στα φύλλα. Εάν κιτρινίσουν ή ξεθωριάσουν, τότε ο αέρας είναι πολύ ξηρός. Το καλύτερο είναι να τοποθετήσετε το φυτό σας σε πήλινα βότσαλα ή μικρά βρεγμένα βότσαλα. Εάν τα φύλλα είναι αποχρωματισμένα, η αποστράγγιση δεν είναι αρκετά καλή και το φυτό σας υποφέρει από υπερβολική υγρασία. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πότισμα πρέπει να γίνεται μόνο όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως.

9) Μεταφύτευση

Η μεταφύτευση γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές της άνοιξης. Απλώς επιλέξτε μια ελαφρώς μεγαλύτερη κατσαρόλα. Το φυτό δεν πρέπει να είναι στενό.

Ποια φυτά να αναπτυχθούν κάτω από τα δέντρα;

να έχεις όμορφα λουλούδια την άνοιξη