8 συμβουλές για τη φροντίδα του φυτού εσωτερικού χώρου

Ο ιβίσκος είναι ένα λουλούδι που χρειάζεται λίγη φροντίδα για να ανθίσει. Αυτό το λεπτό λουλούδι γεμάτο φινέτσα καλλιεργείται συνήθως σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους. Αυτός ο θάμνος αποκαλύπτει υπέροχα λουλούδια διαμέτρου 2 έως 6 cm σε έντονα χρώματα. Τα πέντε πέταλά τους σε σχήμα χωνιού φέρουν πολύχρωμους στήμονες με κίτρινους ανθήρες. Ο ιβίσκος που ονομάζεται επίσης althea, τριαντάφυλλο Κίνας ή μολόχα δέντρων, μπορεί να έχει διπλά ή μονά άνθη, να είναι επίμονος ή φυλλοβόλος ανάλογα με την ποικιλία. Είναι σημαντικό να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή του διαφορετικά μπορεί να μην διαρκέσει πολύ. Ανακαλύψτε εδώ τις 8 συμβουλές για να φροντίσετε τον ιβίσκο εσωτερικού χώρου σας.

1) Φέρτε του αρκετό φως

Ο ιβίσκος χρειάζεται πολύ φως, αλλά ποτέ άμεσο ήλιο που κινδυνεύει να κάψει το λουλούδι. Το ιδανικό είναι να το τοποθετήσετε πίσω από ένα καλά εκτεθειμένο παράθυρο, αλλά με μια κουρτίνα συσκότισης. Για να ευδοκιμήσει, ο ιβίσκος χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

2) Πότισμα

Γενικά, ένα πότισμα την εβδομάδα είναι αρκετό. Αλλά για να είστε σίγουροι, ελέγξτε την επιφάνεια της γης. Αν έχει στεγνώσει μερικά εκατοστά τότε ήρθε η ώρα να το ποτίσετε. Το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, ο ιβίσκος θα χρειαστεί περισσότερο νερό. Κατά τη διάρκεια των ψυχρών περιόδων, τα φυτά είναι πιο συχνά σε λήθαργο. Ωστόσο, η ανάπτυξη του ιβίσκου συνεχίζεται όσο παραμένει σε εσωτερικό χώρο. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 20°C για καλή ανάπτυξη.

3) Τροπική ατμόσφαιρα

Όπως κάθε τροπικό φυτό, έτσι και στον ιβίσκο δεν αρέσουν τα μέρη που είναι πολύ ξηρά. Επομένως, αποφύγετε να το τοποθετήσετε κοντά σε καλοριφέρ με κίνδυνο να το σκοτώσετε. Το χειμώνα, είναι πολύ σημαντικό να το αλείφετε με γλυκό νερό κάθε μέρα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το φυτό πάνω από πήλινα βότσαλα. Έτσι, το νερό που εξατμίζεται από τις μπάλες θα παρέχει στο φυτό μια υγρή ατμόσφαιρα. Αν δείτε πεσμένα μπουμπούκια λουλουδιών χωρίς να έχουν ανθίσει ακόμα, ο αέρας είναι πολύ ξηρός.

4) Μαραμένα λουλούδια

Για έναν υγιή ιβίσκο, είναι σημαντικό να αφαιρείτε τα λουλούδια που ξοδεύονται καθώς προχωράτε.

υβίσκος
Συντελεστές: jirkau / Pixabay

5) Μέγεθος

Την άνοιξη, για να προωθήσετε την ανάπτυξη και την ανθοφορία του ιβίσκου, κλαδέψτε το φυτό.

6) Προσθήκη λιπάσματος

Κατά την περίοδο ανάπτυξής του, φέρτε κάλιο, αυτό θα προωθήσει την ανθοφορία του. Ξύλο στάχτη ή φύκια θα κάνει.

7) Μεταφύτευση

Στον ιβίσκο αρέσει να είναι στριμωγμένος. Μην το επανατοποθετείτε μετά την αγορά, αλλά μετά από ένα χρόνο και στο τέλος του χειμώνα. Η γλάστρα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη και το χώμα να στραγγίζει καλά. Η ερείκη γη είναι μια καλή εναλλακτική.

8) Βγάλτε το τις ηλιόλουστες μέρες

Από την άνοιξη και όταν είναι αρκετά ζεστό (τουλάχιστον 18°C), μπορείτε να βγάλετε τον ιβίσκο έξω στο φως. Ωστόσο, προστατέψτε το από το άμεσο ηλιακό φως και τους δυνατούς ανέμους!

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Αμαρυλλίς: συμβουλές, φύτευση, συντήρηση και ανθοφορία

Τα 10 πιο όμορφα χειμωνιάτικα λουλούδια που πρέπει να έχετε στον κήπο σας

Ποια λουλούδια και ποια φυτά για το μπαλκόνι μου τον χειμώνα;

8 αναρριχώμενα φυτά που τους αρέσει η σκιά

Κραμβόσπορος: φύτευση, συντήρηση και συγκομιδή