8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις κερασιές!

Δυνατό σύμβολο της άνοιξης, η κερασιά είναι ένα πολύ δημοφιλές δέντρο στους κήπους. Η ανθοφορία του γιορτάζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην Ιαπωνία. Στη Γαλλία, αν και δεν υπάρχει οργανωμένο πάρτι, η περισυλλογή αυτών των μεγαλοπρεπών και ανθισμένων κερασιών είναι πάντα κάτι το πολυαναμενόμενο. Εδώ είναι 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα στοιχειωμένα όμορφα δέντρα.

1) Μια ετήσια εκδήλωση στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, τα άνθη της κερασιάς αναμένονται ιδιαίτερα. Οι εκτιμήσεις για την ακριβή ημερομηνία είναι πολλές και ο καθένας ακολουθεί τη μικρή πρόγνωσή του. Συνήθως συμβαίνει στις αρχές Απριλίου και για την περίσταση διοργανώνεται ένα πραγματικό πάρτι. Είναι η γιορτή του Hanami όταν οι άνθρωποι συναντιούνται στα πάρκα και τρώνε κάτω από τα άνθη της κερασιάς. Το πάρτι διαρκεί δύο εβδομάδες και μόνο οι κερασιές αποφασίζουν την αρχή.

κεράσι χανάμι
Πιστώσεις: ablokhin / iStock

2) Σύντομη περίοδος ανθοφορίας για τις κερασιές

Αν θέλετε να θαυμάσετε την ομορφιά των ανθισμένων κερασιών, θα πρέπει να είστε γρήγοροι και να μην περιμένετε. Πράγματι, η πλήρης άνθηση διαρκεί μόνο λίγες ημέρες, το πολύ δύο εβδομάδες. Επομένως, θα είναι απαραίτητο να ελπίζουμε γρήγορα να τραβήξουμε μια φωτογραφία αυτών των μεγάλων δέντρων γεμάτα λουλούδια.

κερασιά
Συντελεστές: Χρώμα / Pixabay

3) Η διάρκεια ζωής του

Υπολογίζονται μεταξύ 50 και 100 ετών, πολλοί ποιητές και άλλοι συγγραφείς έχουν συγκρίνει τη μακροζωία των κερασιών με αυτή των ανθρώπων. Ωστόσο, μακριά από αυτή την εκτίμηση, είναι δυνατόν να βρεθούν κερασιές που είναι αρκετών εκατοντάδων ετών. Το πιο διάσημο είναι η γηραιότερη κερασιά στον κόσμο, η Yamataka Jindai Zakura. Υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις, αλλά η κερασιά λέγεται ότι είναι 1800 ετών και ανθίζει κάθε χρόνο στις αρχές Απριλίου. Τον 12ο αιώνα, το δέντρο υπέφερε και χάθηκε μέρα με τη μέρα. Η ιστορία λέει ότι ένας μεγάλος βουδιστής δάσκαλος που περνούσε από εκεί θα είχε προσευχηθεί για αυτό το δέντρο που θα είχε επιζήσει και θα επέστρεφε πιο δυνατό.

Λουλούδια Ceresier
Πιστώσεις: T-Tadanobu / iStock

4) Η μεταφορική έννοια της κερασιάς

Αυτή η διάρκεια ζωής που είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος παρόμοια με αυτή της ανθρώπινης ζωής έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες. Η ανθοφορία έχει επίσης ένα πολύ μεταφορικό νόημα που φαίνεται να αναγγέλλει την αρχή των πάντων, ένα είδος ανανέωσης. Πράγματι, πολλές πεποιθήσεις συνδέονται με την εποχή της ανθοφορίας. Παλαιότερα, στους πρόποδες των κερασιών τοποθετούνταν προσφορές που υποτίθεται ότι έφερναν τύχη και προσφέρουν καλές σοδειές ρυζιού.

νύχτα κερασιάς
Συντελεστές: Morgan LOTZ

5) Οι κερασιές είναι βρώσιμες

Ναι, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, οι κερασιές μπορούν να καταναλωθούν. Τα πέταλα χρησιμοποιούνται κυρίως σε τσάγια και άλλα παραδοσιακά ιαπωνικά παρασκευάσματα.

κερασιά
Συντελεστές: Milena Katzer / iStock

6) Ο αριθμός των ειδών στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, θα υπήρχαν περισσότερα από 600 είδη κερασιών! Το πιο γνωστό από αυτά θα ήταν η κερασιά Yoshino που αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των κερασιών που υπάρχουν στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

cerisier yoshino
Πιστώσεις: byryo / iStock

7) Είναι μέρος μιας από τις πιο διάσημες απόψεις

Αυτή η εικόνα του όρους Φούτζι με ένα κλαδί από άνθη κερασιάς είναι σίγουρα μια από τις πιο διάσημες όψεις σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, δεν είναι μόνο ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε στην Ιαπωνία, αλλά και ένα από τα πλάνα που συνήθως βρίσκονται σε καρτ ποστάλ.

βουνό fuji κερασιά
Πιστώσεις: Goryu / iStock

8) Κερασιές, ένα είδος που πρέπει να έχεις στο σπίτι

Η κερασιά είναι ένα υπέροχο δέντρο για το εξωτερικό σας. Τα θεϊκά άνθη του το καθιστούν μια από τις πιο ασφαλείς και εκτιμώμενες επιλογές. Το πιο διαδεδομένο είδος είναι το prunus serrulata που ονομάζεται και ιαπωνικό κεράσι. Προσφέρει σημαντική ανθοφορία κάθε χρόνο και το φύλλωμά του χρωματίζεται όμορφα το φθινόπωρο!

ήλιος κεράσι
Συντελεστές: Morgan LOTZ

Σχετικά Άρθρα:

Άνθη κερασιάς: οι πιο όμορφες κερασιές στην Ιαπωνία

Κερασιά: πώς να φυτέψετε και να διατηρήσετε αυτό το οπωροφόρο δέντρο

3 συμβουλές για να αποτρέψετε τα πουλιά να φάνε τα κεράσια σας!

Πώς να φυτέψετε και να βλαστήσετε ένα λάκκο μάνγκο;

Πώς να επιλέξετε φρούτα για καλλιέργεια σε γλάστρες;