8 ποικιλίες αχλαδιών για να διαλέξετε ανάλογα με τον κήπο σας

Ανάμεσα στα οπωροφόρα δέντρα, υπάρχουν κλασικά όπως μηλιές ή αχλαδιές. Τα τελευταία έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ανθεκτικά και επομένως καλλιεργήσιμα παντού στη Γαλλία. Επιπλέον, οι αχλαδιές δεν είναι τα πιο δύσκολα δέντρα στην ανάπτυξη και απαιτούν πολύ λίγη φροντίδα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αχλαδιών των οποίων οι καρποί προσφέρουν διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και υφές. Εδώ είναι 8 ποικιλίες αχλαδιών που πρέπει να ανακαλύψετε για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε ποια σας ταιριάζει ανάλογα με τον κήπο σας, αλλά και τα γούστα σας!

1) Κεφαλή συνεδρίου

Αυτή η ποικιλία είναι από τις πιο κλασικές. Βρίσκεται συχνά στα ράφια των αγορών και των σούπερ μάρκετ. Ο καρπός έχει σχήμα σταγόνας νερού. Είναι πράσινο και καλύπτεται με καφέ στο κάτω άκρο. Η αχλαδιά του Συνεδρίου φυτεύεται μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου. Προτιμά δροσερά, πλούσια, ουδέτερα έως όξινα εδάφη. Όσον αφορά τη συγκομιδή των καρπών, γίνεται τον Οκτώβριο.

αχλαδιές συνεδρίου
Συντελεστές: guy-ozenne / iStock

2) Poirier William’s Rouge

Μυρωδάτο, λιώσιμο και γλυκό, το αχλάδι William’s Rouge είναι ένα από τα πιο νόστιμα! Τα μαζεύουμε από τον Αύγουστο! Η αχλαδιά απαιτεί ένα δροσερό, πλούσιο και ουδέτερο προς όξινο έδαφος για φύτευση τον Νοέμβριο που εκτείνεται μέχρι τον Ιανουάριο. Υποστηρίζει αρνητικές θερμοκρασίες έως -20°C.

Poirier William's Rouge
Πιστώσεις: iStock

3) Αχλαδιά νάνος Belle Hélène

Αυτή η αχλαδιά παράγει τάρτα και ζουμερά φρούτα. Τα αχλάδια είναι καλού μεγέθους και χρώματος ανοιχτό πράσινο. Η συγκομιδή τους γίνεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Για να καλλιεργήσετε αυτή την αχλαδιά, το μόνο που χρειάζεστε είναι βασικό, φρέσκο ​​χώμα. Η ανθεκτικότητά του είναι -20°C και μπορεί να φυτευτεί μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

4) Poirier Marguerite Marillat

Εδώ τα φρούτα είναι και πικάντικα και γλυκά. Μπορείτε να το απολαύσετε από τον Σεπτέμβριο. Αυτή η αχλαδιά ευδοκιμεί στον ήλιο ή τη μερική σκιά σε δροσερό, πλούσιο, ουδέτερο έδαφος. Η ανθεκτικότητά του είναι -20°C, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να αποφεύγονται οι περιοχές με ανέμους.

5) Η αχλαδιά του William’s Bon Chretien

Αυτή η ποικιλία, που είναι από τις πιο καλλιεργούμενες στον κόσμο, έχει σάρκα που λιώνει και πολύ γλυκιά. Η αχλαδιά φυτεύεται μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου και η ανθεκτικότητά της είναι -20°C. Ο καρπός είναι κίτρινου χρώματος, ελαφρώς ροζ και διάστικτος με καφέ. Αυτή η αχλαδιά προτιμά δροσερά, πλούσια, ουδέτερα έως όξινα εδάφη και η συγκομιδή γίνεται μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

6) Poirier Delbardélice

Αυτό το δέντρο απαιτεί δροσερό, αλλά στραγγισμένο χώμα! Βγάζει μεγάλα κίτρινα αχλάδια με σάρκα που λιώνει και μυρίζει! Φυτεύεται μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου και συγκομίζεται τον Σεπτέμβριο. Η ανθεκτικότητά του είναι -20°C.

7) Poirier Nashi “Shinseiki”

Η αχλαδιά Nashi παράγει στρογγυλούς, καφέ, μπεζ στικτές καρπούς. Είναι ένα πολύ ζουμερό και τραγανό φρούτο. Η φύτευση γίνεται μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και προτιμά τα πλούσια, δροσερά και βαθιά εδάφη. Η ανθεκτικότητά του είναι -15°C και οι καρποί του συλλέγονται τον Σεπτέμβριο.

nashi αχλάδι γιαπωνέζικο
Πιστώσεις: CatMiche / iStock

8) Poirier Louise Bonne d’Avranches

Τα φρούτα είναι γεμάτα νερό ενώ είναι πολύ αρωματικά. Το κάτω άκρο είναι στρογγυλεμένο ενώ στο πλάι του ποδίσκου το αχλάδι είναι πολύ λεπτό. Πάντα σε δροσερό και πλούσιο έδαφος, αυτή η αχλαδιά φυτεύεται από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο και οι καρποί της συλλέγονται τον Σεπτέμβριο. Η ανθεκτικότητά του είναι -20°C.

συμβουλές φύτευσης και φροντίδα

δημιουργήστε έναν φυλλώδη κήπο βήμα προς βήμα