8 αναρριχώμενα φυτά που τους αρέσει η σκιά

Τα αναρριχητικά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ντύσουν προσόψεις, φράχτες, πέργκολα, χαμηλούς τοίχους ή ακόμα και πέργκολες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα όλες οι γωνιές του κήπου εκτεθειμένες στον πλήρη ήλιο. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, γιατί σας προσφέρουμε μια λίστα με 8 αναρριχώμενα φυτά που θα ντύσουν υπέροχα κάθετα τις σκιασμένες γωνίες σας!

1) Το κοραλλιογενές φυτό (Berberidopsis corallina)

Εκτός από το υπέροχο σκούρο πράσινο φύλλωμά του, το κοραλλιογενές φυτό αποκαλύπτει μια πρωτότυπη άνθιση που αποτελείται από μικρά λουλούδια σε σχήμα κόκκινων καμπάνων.

κοραλλιογενές φυτό Berberidopsis corallina
Συντελεστές: Flickr

2) Τα ακέβια (Akebia quinata)

Τα μωβ λουλούδια της ακέβιας είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Έχουν αντίθεση με τα χρυσοπράσινα φύλλα. Αρσενικά και θηλυκά λουλούδια υπάρχουν στο ίδιο φυτό, το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε όμορφα μωβ μούρα να εμφανίζονται το καλοκαίρι.

Akebia quinata
Συντελεστές : Robin Chubret / Wikipedia

3) Kadsura από την Ιαπωνία

Τα πολύχρωμα πράσινα και κρεμ φύλλα του Kadsura θα ομορφύνουν κάθε πρόσοψη. Αυτό το ανθεκτικό φυτό παράγει μικρά, αρωματικά λουλούδια που αργότερα δίνουν τη θέση τους σε όμορφα κόκκινα μούρα.

Kadsura japonica
Συντελεστές: Wikipedia

4) Αναρρίχηση φούξια

Δεν παρουσιάζουμε πλέον το φούξια και τα υπέροχα αστραφτερά διπλά λουλούδια του. Τα έντονα χρώματα κόκκινο, ροζ και μοβ δεν τραβούν τα βλέμματα.

Φούξια όμπρε
Πιστώσεις: liuyushan / iStock

5) αναρριχητικό φυτό Βιρτζίνια

Το οδοντωτό φύλλωμα του αναρριχητικού φυτού της Βιρτζίνια δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, ειδικά το φθινόπωρο! Τα φύλλα με φλέβες αποτελούνται από πέντε φυλλαράκια και στολίζονται με ένα λαμπερό κόκκινο όταν οι θερμοκρασίες γίνονται πιο ήπιες.

Αναρριχητικό φυτό της Βιρτζίνια
Συντελεστές: pixelia / Pixabay

6) Η ορτανσία αναρρίχησης

Για μια αρωματική είσοδο στον κήπο, οι ορτανσίες είναι τα ιδανικά φυτά. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα όλο το χρόνο.

ορτανσία εισόδου σπιτιού βρετάνη
Credits: iStock / Xantana

7) Κισσός

Διαχρονικό, ο κισσός είναι το πιο δημοφιλές αναρριχητικό φυτό. Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες κισσού με διαφορετικά χρώματα.

φυτό κισσού
Συντελεστές: Curriculum_Photografia / Pixabay

8) Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο είναι γνωστό για τα εκλεπτυσμένα αρώματα του. Τα πράσινα και οβάλ φύλλα κάνουν αντίθεση με τα άνθη που μπορεί να είναι λευκά, πορτοκαλί, κίτρινα ή ροζ.

αναρριχώμενο αγιόκλημα
Πιστώσεις: Alexander62 / iStock

5 συμβουλές για την καλλιέργεια μιμόζας σε γλάστρες

8 συμβουλές για τη φροντίδα του φυτού εσωτερικού χώρου