6 πρωτότυπα μπαχαρικά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι

Τι θα ήταν η ζωή χωρίς μερικά μπαχαρικά; Απαραίτητα στην κουζίνα, τα μπαχαρικά μπορούν να νοστιμίσουν τα πιάτα και είναι επίσης εξαιρετικά για την υγεία μας. Πράγματι, τα μπαχαρικά είναι πραγματικοί σύμμαχοι, γιατί έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι δυνατόν να τα καταναλώνετε καθημερινά για να επωφεληθείτε από όλες τις αρετές τους. Και να μείνω σε ένα βήμα τόσο οικολογικό όσο και οικονομικό, μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας μπαχαρικά στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να πάτε στο σούπερ μάρκετ για αυτό το διάσημο χρυσό γάλα με κουρκουμά, γιατί ο χειμώνας είναι η τέλεια εποχή για να καλλιεργήσουμε τροπικά μπαχαρικά στα σπίτια μας! Ανακαλύψτε μαζί μας 6 πρωτότυπα μπαχαρικά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι.

1. Βανίλια

Η γλύκα της βανίλιας μας θυμίζει μακρινά νησιά. Ένα άρωμα με τον αέρα των γιορτών που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Στα μαγαζιά η βανίλια παραμένει πανάκριβη και αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί η καλλιέργειά της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μεγάλη. Η βανίλια είναι στην πραγματικότητα ένα είδος ορχιδέας που μοιάζει με αμπέλια. Μερικές φορές χρειάζονται χρόνια για να εμφανιστεί η πρώτη άνθιση. Χρειάζεται πολύ φως και θερμότητα. Η ανθοφορία και ο καρπός θα εμφανιστούν μόνο αν τα καλλιεργήσετε σε θερμαινόμενο θερμοκήπιο ή βεράντα.

βανίλια
Συντελεστές: Lenushka2012 / iStock

2. Μικρές πιπεριές

Φέρτε λίγο μπαχαρικό στη ζωή σας… ή μάλλον στο σαλόνι σας! Κάποιοι είναι λάτρεις του τσίλι και άλλοι λίγο λιγότερο, γιατί ο καθένας έχει την ευαισθησία του. Το τσίλι είναι ένα από τα απαραίτητα μπαχαρικά στη μεξικάνικη ή ινδική κουζίνα. Μη διστάσετε να ξεκινήσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι δοκιμάζοντας τη διεθνή κουζίνα και ανακαλύπτοντας τα διαφορετικά μπαχαρικά στον κόσμο. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό πολύ ενδιαφέρον ebook για τα μπαχαρικά, ένα πραγματικό ορυχείο πληροφοριών! Οι πιπεριές χρειάζονται απλά πολύ φως. Μπορείτε να αγοράσετε νεαρά φυτά σε ένα κέντρο κήπου ή να τα σπείρετε το χειμώνα υπό κάλυψη! Τα φρούτα είναι πολύ διακοσμητικά και προσφέρουν μια έκρηξη χρωμάτων.

πιπεριές
Credits: OlgaKorica / iStock

3. Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι ένα μικρό πράσινο φυτό που σπάνια ξεπερνά τα 70 εκατοστά. Χρειάζεται φως, αλλά όχι άμεσο ήλιο. Είναι απαραίτητο να ψεκάζετε καθημερινά το φύλλωμά του για να διατηρείται καλή υγρομετρία. Αυτό το αρωματικό φυτό συνδυάζεται καλά τόσο με γλυκά όσο και με αλμυρά πιάτα.

κάρδαμο
Συντελεστές: PDPics / Pixabay

4. Το καφενείο

Τροπικής προέλευσης, το καφεόδεντρο χρειάζεται πολύ φως και υψηλή υγρασία. Όπως και με τη βανίλια, είναι δύσκολο να αποκτήσετε φρούτα που περιέχουν κόκκους καφέ. Μερικές φορές πρέπει να περιμένετε αρκετά χρόνια και να κάνετε τακτική μεταπομπή για να το απολαύσετε. Η καλλιέργεια του καφέ στο σπίτι δεν είναι αδύνατη, αλλά απαιτεί πολλή υπομονή και επιδεξιότητα.

καφενείο
Συντελεστές: vandelinodias / Pixabay

5. Τζίντζερ

Το τζίντζερ μεγαλώνει αρκετά καλά. Πάρτε ένα κομμάτι φρέσκο, βιολογικό ρίζωμα αν είναι δυνατόν. Φυτέψτε το σε μια γλάστρα γεμάτη με χώμα γλάστρας, αφήνοντας το ρίζωμα να προεξέχει. Πάνω απ’ όλα, δεν πρέπει να είναι τελείως θαμμένο. Ποτίστε ελαφρά και μόλις πυκνώσουν οι σβώλοι, μπορείτε να μαζέψετε το τζίντζερ σας. Το τζίντζερ είναι γνωστό για βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε μικρά αγγεία. Καταναλώνεται σε έγχυμα, μαγειρεμένο ή σε κάψουλα, τονώνει πλήρως τον οργανισμό.

τζίντζερ Αφροδισιακά φυτά
Συντελεστές: Χρώμα / Pixabay

6. Κουρκουμά

Ο κουρκουμάς καλλιεργείται ακριβώς όπως το τζίντζερ. Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Το να κατέχεις τον δικό σου κουρκουμά είναι μια μεγάλη πολυτέλεια που μπορεί να φτάσει ο καθένας! Η κουλτούρα του απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά παραμένει πολύ απλή για να επιτευχθεί. Μπορείτε ακόμη και μεγαλώστε το σε γλάστρα.

γλάστρα φυτείας κουρκουμάς
Συντελεστές: stevepb / Pixabay

Σχετικά Άρθρα:

10 τέλεια φυτά για να δημιουργήσετε ένα terrarium

Beaucarnéa: συμβουλές, φύτευση και συντήρηση

Κιτρινίζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου σας; Δείτε γιατί και πώς να το διορθώσετε!

Αμερικανική κόκκινη βελανιδιά: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

συμβουλές, φύτευση, συντήρηση και ανθοφορία