6 ορχιδέες που ευδοκιμούν σε terrarium

Η ορχιδέα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια. Επομένως, μας αρέσει να το απορρίπτουμε σε όλες τις μορφές. Σε συνθέσεις λουλουδιών ή μόνο σε γλάστρες, οι ορχιδέες είναι μάλλον εύκολο να διατηρηθούν. Γιατί λοιπόν να μην υιοθετήσετε ένα σε ένα terrarium; Ειδικά αφού σε κάποιες ποικιλίες αρέσει ιδιαίτερα!

Όταν σκοπεύετε να συνθέσετε το δικό σας terrarium, είναι καλύτερο να παρέχετε φυτά που δεν το κάνουν δεν θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, μόνο και μόνο για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ανθοφορία τους. Οι μινιατούρες ορχιδέες είναι λοιπόν ιδανικές για να είναι μέρος της! Τα διαφορετικά σχήματα και τα χρώματά τους θα είναι τέλεια για να φωτίσουν το όλο θέμα. Εδώ είναι μια επιλογή από 6 ορχιδέες που θα είναι τέλειες.

1. Ceratostylis retisquama

Ας ξεκινήσουμε με λίγη πρωτοτυπία με αυτό το αστραφτερό λουλούδι του α βαθύ πορτοκαλί. Αρκετά για να ξυπνήσει και να δώσει ζωντάνια σε μια σύνθεση terrarium. Σε αντίθεση με πολλές από τις αδερφές του, απαιτεί λίγο φως και έχει το πλεονέκτημα της ανθοφορίας για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου.

Ορχιδέα Ceratostylis retisquama
Συντελεστές : Wikimedia Commons / Αερομεταφερόμενος πιλότος

2. Aspasia lunate

Αυτό το λουλούδι με ένα λεπτό σχήμα και σχεδόν γεωμετρικός αθλητικά χρώματα που μπορεί να κυμαίνονται από ροζ έως καφέ σε πλήρη άνθηση. Για να αναπτυχθεί χρειάζεται πολύ φως.

ορχιδέα Aspasia lunata
Συντελεστές : Wikimedia Commons / Dalton Holland Baptist

3. Isabelia violacea

Πώς να μην σε ελκύει ζωντάνια αυτού του τριαντάφυλλου ? Σε σχήμα αστεριού, αυτή η ποικιλία από τη Νότια Αμερική έχει μια μινιατούρα που ταιριάζει τέλεια σε ένα terrarium. Επιπλέον, της αρέσουν ιδιαίτερα οι εσωτερικοί χώροι και παράγει πολλά λουλούδια.

ορχιδέα Isabelia violacea
Συντελεστές : Wikimedia Commons / Americo Net Shower

4. Maxillaria schunkeana

Το βαθύ χρώμα του προσθέτει μια μοναδική γοητεία σε μια σύνθεση terrarium, ενώ κομψότητα και μυστήριο. Ανθίζει κυρίως τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Απαιτείται λίγη συντήρηση, αρκεί το τακτικό πότισμα.

ορχιδέα Maxillaria schunkeana
Συντελεστές : Wikimedia Commons / Δημόσιος Τομέας

5. Ζουμερή Pabstia

Ακριβώς όπως το προηγούμενο, αυτή η ορχιδέα ανθίζει το χειμώνα. Του αρέσει ο ήλιος (προσοχή μην τον εκθέτετε απευθείας στις ακτίνες). Λίγη υγρασία, και θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το λουλούδι του με το ιδιαίτερο σχήμα του!

ορχιδέα Pabstia juicy
Συντελεστές: Wikimedia Commons / Αυτοφωτογραφημένο

6. Μικρογραφία Phalaenopsis

Αυτό το μέγεθος είναι περίπου είκοσι εκατοστά λιγότερο από τη μεγάλη του αδερφή, που κάνει αυτή την ορχιδέα ιδανικό για ένα terrarium ! Επιλέξτε μεταξύ ροζ και λευκού ανάλογα με τον χαρακτήρα και την εμφάνιση που θέλετε να έχει το terrarium σας.

λουλούδι ορχιδέας phalaenopsis
Συντελεστές: mattiaverga/Pixabay

Σχετικά Άρθρα:

Ορχιδέα εσωτερικού χώρου: 6 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε απολύτως!

Ορχιδέα: πώς να το κάνετε να διαρκέσει;

Terrarium: 10 απαραίτητα βήματα για μια επιτυχημένη γωνιά της φύσης

θάμνοι με χρωματιστό φλοιό

ένα λουλούδι αλλάζει χρώμα για να κρυφτεί από τον άντρα