5 φράκτες φρούτων για να βοηθήσουν και να ταΐσουν τα πουλιά

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για τα πουλιά να βρουν καταφύγιο και τροφή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, η φύτευση φράχτων φρούτων μπορεί να τους βοηθήσει να επιβιώσουν τη χειμερινή περίοδο, αλλά και να απολαύσουν τον υπόλοιπο χρόνο. Τα πουλιά θα φροντίσουν και τα έντομα που μπορεί να είναι επιβλαβή για τον κήπο σας και οι φράκτες θα ομορφύνουν τον χώρο σας! Καλωσορίστε λοιπόν τα πουλιά στον κήπο σας και κάντε τον ένα φιλόξενο μέρος. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι 5 φράκτες φρούτων για καλλιέργεια για να βοηθήσετε και να ταΐσετε τα πουλιά.

1) Ευρωπαϊκός άξονας (Euonymus europaeus)

Το πλεονέκτημα της ευρωπαϊκής ατράκτου είναι ότι διατηρεί τα μούρα της ακόμα και όταν πέφτουν τα φύλλα! Είναι ένας θάμνος που αντέχει πολύ καλά στον αέρα.

Ευρωπαϊκός άξονας (Euonymus europaeus)
Πιστώσεις: iStock

2) Πριβέτ (Ligustrum vulgare)

Εκτός από τη διατροφή των πτηνών, το privet είναι ένας μελισσοπαραγωγός θάμνος που ευχαριστεί τις μέλισσες με το νόστιμο νέκταρ του. Είναι ένα εύρωστο και χωριάτικο φυτό.

αγριομύρτια
Συντελεστές: DEZALB / Pixabay

3) Ο φλεγόμενος θάμνος (Πυράκανθα)

Ο φλεγόμενος θάμνος πήρε το όνομά του από το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα των μούρων του. Παράγει καρπούς σε πολύ μεγάλες ποσότητες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να ταΐζουν τα πτηνά όλο το χρόνο!

Pyracantha buisson φλογερός
Credits: iStock/fotogal

4) La viorne obier (Viburnum opulus)

Εκτός του ότι είναι πολύ αισθητικό, την εποχή της ανθοφορίας του το viburnum αρωματίζει τον περιβάλλοντα χώρο με μια μυρωδιά που πλησιάζει τη βανίλια.

La viorne obier (η πόλη του Viburnum)
Πιστώσεις: Rvo233 / iStock

5) Μαχόνια

Αυτός ο μικρός θάμνος ανθίζει το χειμώνα και αναδίδει ένα υπέροχο άρωμα κρίνου της κοιλάδας. Είναι πολύ ανθεκτικό αφού αντέχει σε αρνητικές θερμοκρασίες έως -20°C. Στο τέλος της ανθοφορίας του, αποκαλύπτει νόστιμα μούρα που αγαπούν τα πουλιά.

Μαχόνια
Πιστώσεις: iStock

τα ριζώματα σας δεν ανθίζουν πια; Πολλαπλασιάστε τα!

Pachira: φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση