5 συμβουλές για την καλλιέργεια μιμόζας σε γλάστρες

Με το παρατσούκλι το χρυσό δέντρο, η μιμόζα ανθίζει το χειμώνα και φέρνει μια πραγματική ηλιοφάνεια τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Τα κίτρινα άνθη του αποκαλύπτονται απαλά από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και γεμίζουν τον αέρα με το σαγηνευτικό άρωμά τους. Δεν είναι πολύ ανθεκτικό, γι’ αυτό και εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο, αναπτύσσεται πολύ καλά σε γλάστρες για άλλες περιοχές! Ακολουθούν 5 συμβουλές για την καλλιέργεια μιμόζας σε γλάστρες.

1) Η επιλογή της γλάστρας

Το μυστικό για μια ανθισμένη μιμόζα σε εσωτερικούς χώρους είναι πρώτα από όλα η επιλογή της γλάστρας. Αν θέλετε να δείτε τη μιμόζα σας να ανθίζει άφθονα, να ξέρετε ότι θα προτιμήσει μια ελαφρώς στενή γλάστρα. Ωστόσο, η γλάστρα πρέπει να είναι βαθιά, καθώς το ριζικό σύστημα της μιμόζας είναι αρκετά μεγάλο.

Επομένως, η γλάστρα πρέπει να είναι διπλάσια από τη ρίζα του φυτού. Αυτό αντιπροσωπεύει μια γλάστρα με διάμετρο περίπου 40 έως 50 cm για ένα φυτό ύψους 3 m.

Εάν μπορείτε, επιλέξτε μια γλάστρα από τερακότα χωρίς γυαλί. Η γλάστρα πρέπει προφανώς να τρυπηθεί στον πάτο για να αποφευχθεί η στασιμότητα του νερού και η σήψη των ριζών.

μιμόζα
Συντελεστές: Artvision-So / Pixabay

2) Η επιλογή του υποστρώματος

Η μιμόζα εκτιμά τα γόνιμα, ελαφριά και χαμηλής οξύτητας υποστρώματα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι το υπόστρωμα στραγγίζει καλά, γιατί ο κύριος εχθρός της μιμόζας είναι η περίσσεια νερού.

Το υπόστρωμα θα πρέπει να αποτελείται από ένα μείγμα ερείκης, χώμα γλάστρας και λίγη άμμο ποταμού. Η φύτευση γίνεται την άνοιξη μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε πήλινα βότσαλα ή χαλίκι στον πάτο της γλάστρας για να βελτιώσετε την αποστράγγιση.

3) Επιλέξτε καλά τη θέση της μιμόζας

Η ιδανική έκθεση για τη μιμόζα είναι ο πλήρης ήλιος. Του αρέσει η ζέστη και χρειάζεται καλό φως. Σε γλάστρες πρέπει να εκτίθεται στο ηλιακό φως για τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα. Φοβάται επίσης τα ντραφτ.

4) Συντήρηση σε γλάστρες και σε εσωτερικούς χώρους

Από την πλευρά της συντήρησης, το κύριο πράγμα είναι να ελέγχετε το πότισμα. Στη μιμόζα δεν αρέσει το σκληρό νερό. Προτιμήστε το νερό της βροχής για να ποτίζετε τακτικά το φυτό σας, αφήνοντας το υπόστρωμα να στεγνώσει στην επιφάνεια ανάμεσα σε δύο ποτίσματα. Πρέπει να παραμείνει δροσερό, αλλά προσέξτε το υπερβολικό νερό. Το χειμώνα, ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα.

Την όμορφη εποχή, φέρτε λίπασμα ειδικά ανθοφόρα φυτά κάθε 15 ημέρες. Τέλος, μετά την ανθοφορία, κλαδεύουμε το φυτό κοντεύοντας τα κλαδιά στο μισό. Επαναποθήκευση κάθε δύο χρόνια.

5) Χειμώνιασμα

Η μιμόζα δεν υποστηρίζει πραγματικά τους βαρείς παγετούς. Ο χειμώνας είναι επομένως ένα πολύ σημαντικό βήμα για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπλέον, η καλλιέργεια σε γλάστρες επιτρέπει στη μιμόζα να βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο το χειμώνα. Το δωμάτιο πρέπει να είναι δροσερό και φωτεινό. Ένας χειμερινός κήπος θα ήταν λοιπόν ιδανικός. Μπορείτε να ξαναβάλετε τη γλάστρα στον κήπο την άνοιξη, αφού έχουν περάσει όλοι οι παγετοί.

10 ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα για να φυτέψετε στον κήπο

8 αναρριχώμενα φυτά που τους αρέσει η σκιά