4 όσπρια που βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους

Δεν δημιουργούνται όλοι οι κήποι και τα εδάφη ίσα. Πράγματι, η ποιότητα του εδάφους είναι διαφορετική από το ένα χωράφι στο άλλο. Αρκετοί παράγοντες το εξηγούν, αλλά τις περισσότερες φορές είναι οι φυσικές ιδιότητες της περιοχής ή η εντατική καλλιέργεια που μπορεί να εξαντλήσουν το έδαφος. Ορισμένα φυτά έχουν το πλεονέκτημα ότι βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους, κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα με τα όσπρια! Βοηθούν στην προετοιμασία της γης πριν από τη μελλοντική σπορά ή φύτευση. Μπορείτε να τα αφήσετε στη θέση τους για να συνοδεύσουν τις καλλιέργειές σας. Εδώ είναι 4 όσπρια που βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους.

1) Λευκό λούπινο

Το λευκό λούπινο (Ο λευκός λύκος) είναι ένα υπέροχο ετήσιο φυτό που ομορφαίνει τον λαχανόκηπο. Όλοι οι τύποι εδάφους είναι κατάλληλοι για αυτό, εκτός από ασβεστόλιθο. Εκτός από τη βελτίωση του εδάφους σας, το λούπινο θα αποκαλύψει τις υπέροχες συστάδες λευκών λουλουδιών του κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

λευκό λούπινο Lupinus albus
Πιστώσεις: lenakorzh / iStock

2) Το φως

το φως (Medicago sativa) είναι φυτό μελισσών. Όχι μόνο βελτιώνει το έδαφος καθιστώντας το πιο χαλαρό, αλλά προσελκύει επίσης μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης απαραίτητα για τη βιοποικιλότητα. Τα μωβ άνθη του δένουν τέλεια με ένα λιβάδι ή σε παρτέρια.

luzerne Medicago sativa
Πιστώσεις: Shimbhuistock / iStock

3) Το vesce

Ο βίκος είναι γνωστό ότι φωτίζει τα εδάφη και τα κάνει πιο γόνιμα. Αυτή η πράσινη λίπανση έχει τη μορφή ελαφρώς μοβ αυτιών. Είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που αποκαλύπτεται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

κοινός βίκος
Πιστώσεις: garnouille11 / iStock

4) Τριφύλλι λιβαδιού

τριφύλλι λιβαδιού (Trifolium pratense) είναι επίσης φυτό μελισσών. Τα ροζ πομπόν του φέρνουν ελαφρότητα στον κήπο. Υπάρχει και το κατακόκκινο τριφύλλι (Ενσαρκωμένο τριφύλλι) που χρησιμοποιείται ως χλωρή λίπανση για την αναζωογόνηση ενός φυτού που έχει εξασθενήσει από πολύ έντονες καλλιέργειες. Όσο για το λευκό τριφύλλι (Το Trifolium repens), αποτρέπει την εμφάνιση ζιζανίων ενώ αποτελεί εξαιρετική εδαφοκάλυψη. Είναι επίσης μελαχρινό και θα βρει τη θέση του τέλεια κοντά σε οπωροφόρα δέντρα.

φυτό λιβαδιού τριφυλλιού
Πιστώσεις: iStock / KariHoglund

Τα φυτά επικοινωνούν μεταξύ τους;

ανακαλύψτε 6 δέντρα με σχήμα που κλαίει