3 φυτά εσωτερικού χώρου που ανθίζουν το χειμώνα

Για να φέρετε λίγο χρώμα και πράσινο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ότι καλύτερο. Με τη ζεστασιά των σπιτιών μας, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν με ειρήνη. Ανακαλύψτε χωρίς καθυστέρηση 3 χειμωνιάτικα φυτά εσωτερικού χώρου που ανθίζουν το χειμώνα και που θα διακοσμήσουν το εσωτερικό σας με λεπτότητα και ηδονότητα.

1) Le dendrobium

Το δεντρόβιο είναι μια επιφυτική ορχιδέα. Τα επίφυτα φυτά αναπτύσσονται σε εναέρια ή χερσαία υποστήριξη χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθούν στο έδαφος, αλλά δεν είναι παρασιτικά φυτά. Τα άνθη μπορεί να είναι ροζ, κίτρινα ή λευκά. Το δεντρόβιο απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση αρκεί να βρίσκεται σε ένα φωτεινό και ευάερο δωμάτιο. Όπως όλες οι ορχιδέες, όμως, φοβάται την υπερβολική υγρασία, ειδικά στο επίπεδο της ρίζας. Προτιμήστε τους τακτικούς ψεκασμούς με νερό από το υπερβολικό πότισμα. Μετά την ανθοφορία, η ορχιδέα χρειάζεται ανάπαυση 6-8 εβδομάδων.

δενδρόβιο
Πιστώσεις: Evgen_Prozhyrko / iStock

2) Le zantedeschia

Είναι η βελούδινη υφή του που του δίνει την πρωτοτυπία του. Ο κρίνος κάλλας ανθίζει από έναν κάλυκα που μπορεί να είναι κίτρινος, μωβ, πορτοκαλί ή λευκός. Αυτό το εξωτικό φυτό είναι επίσης φυτό καθαρισμού του αέρα. Εκτιμά τα φωτεινά δωμάτια και το δροσερό υπόστρωμα. Διατηρήστε το έδαφος υγρό με τακτικό, ελαφρύ πότισμα. Σταματήστε όλα τα ποτίσματα από το φθινόπωρο για να αφήσετε το φυτό να αδρανήσει. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κρατήστε το σε δροσερό δωμάτιο.

zantedeschia
Credits: Yevhen Harkusha / iStock

3) Και γκουζμανία

Το Guzmania είναι ένα φυτό με εξωτική εμφάνιση. Το ενιαίο μεγάλο λουλούδι του μπορεί να είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή έντονο κόκκινο. Αυτή η βρωμέλια αναπτύσσει φύλλα ροζέτας και μοιάζει πολύ με τον ανανά.

Όπως οι περισσότερες τροπικές βρωμέλιες, αυτό το φυτό απορροφά την υγρασία από τον αέρα μέσω των φύλλων του. Για να ανθίσει, η γκουζμανία πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα φωτεινό δωμάτιο (χωρίς άμεσο ηλιακό φως), ζεστό και υγρό. Η ανθοφορία του μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες αν τα ποτίσματα είναι τακτικά και ψεκάζετε καθημερινά τις ροζέτες με νερό. Προσέξτε να μην μουσκέψετε τις ρίζες με κίνδυνο να δείτε το φυτό να σαπίζει.

γκουζμανία
Credits: Margarita Khamidulina / iStock

δημιουργήστε έναν φυλλώδη κήπο βήμα προς βήμα

Μαύρα άνθη: 10 φυσικές ποικιλίες για φύτευση