3 ποικιλίες για να καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι σας το χειμώνα

Ζαρντινιέρα το χειμώνα; Είναι δυνατό ! Είναι αλήθεια ότι έχουμε συνηθίσει περισσότερο να εξετάζουμε την ερώτηση την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν φυτά που προσαρμόζονται πολύ καλά στην ανάπτυξη σε κουτί κήπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δείτε 3 ποικιλίες φυτών που θα φέρουν χρώμα στο μπαλκόνι σας κατά τη χειμερινή περίοδο.

1) Ερείκη

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες χειμωνιάτικης ερείκης, εδώ είναι δύο ποικιλίες που προσφέρονται καλά για τη χειμερινή ζαρντινιέρα:

  • Erica carnea “Springwood White”
  • Erica x Darleyensis Kramer’s Rote

Το πρώτο είναι ένα λευκό ρείκι, ελαφρώς εδαφοκάλυψη και ύψους 25 εκατοστών. Το δεύτερο έχει μια συμπαγή, στρογγυλεμένη συνήθεια και μπορεί να έχει ύψος έως και 35 cm. Βγάζει επίσης έντονα ροζ άνθη.

Το πλεονέκτημα των χειμωνιάτικων ρείκων είναι ότι ανθίζουν νωρίς, συνήθως από τα τέλη του φθινοπώρου. Η ανθοφορία παραμένει στη θέση της μέχρι το τέλος του χειμώνα και τα μικρά ροζ ή λευκά λουλούδια θα φέρουν φως στη ζαρντινιέρα σας.

Η φύτευση μπορεί να γίνει το φθινόπωρο, αλλά και την άνοιξη αν θέλετε να τα προετοιμάσετε εκ των προτέρων. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε κάθε φυτό σε απόσταση 30 cm. Όσον αφορά το υπόστρωμα, πρέπει να αποτελείται από μισή ερείκη, ένα τέταρτο χώμα γλάστρας και ένα τέταρτο περλίτη.

ερείκη
Credits: feferoni / iStock

2) Hellebores

Το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο είναι ιδανικό για μια χειμερινή κουλτούρα. Εδώ είναι τρεις ποικιλίες που προσφέρονται καλά για το κιβώτιο κήπου:

  • Oriental hellebore “Double Verte guttatus”
  • Hellébore orientale Slaty Blue
  • Hellebore “Walberton’s Rosemary”

Το πρώτο έχει στρογγυλεμένα διπλά άνθη. Αυτά είναι πράσινα και μωβ. Το Eastern Hellebore Slaty Blue ανθίζει από τον Φεβρουάριο. Τα αρχικά άνθη του είναι δαμασκηνί χρώματος, σχεδόν μαύρα, με κρεμοπράσινη καρδιά. Προσοχή, ωστόσο, γιατί είναι τοξικό φυτό: λάβετε τις προφυλάξεις σας πριν το χειριστείτε. Το τελευταίο αποκαλύπτει ροζ λουλούδια των οποίων η άκρη είναι μυτερή.

Επιλέξτε ένα φρέσκο, πλούσιο σε κομπόστ υπόστρωμα.

hellebore rose de noel
Συντελεστές: MabelAmber / Pixabay

3) Κυκλάμινο

Τα κυκλάμινα είναι τα αστέρια της χειμερινής περιόδου. Εδώ είναι δύο ποικιλίες που προσφέρονται καλά για το κιβώτιο κήπου:

  • Κυκλάμινο κουμ
  • Cyclamen persicum (από το Perse)

Το κουμ κυκλάμινο προσφέρει ροζ ή λευκά άνθη. Έχει κατά μέσο όρο ύψος 15 cm και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Το δεύτερο κυκλάμινο δεν είναι το πιο ανθεκτικό, αλλά εξακολουθεί να επιβιώνει σε θερμοκρασίες έως -5°C. Τα άνθη μπορεί να είναι ροζ, λευκά, κόκκινα ή μοβ.

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο και προτιμάται μια σκιερή θέση. Διατηρήστε το χώμα δροσερό, αλλά προσέξτε το υπερβολικό νερό που θα παγώσει το φυτό.

κυκλάμινο
Πιστώσεις: PatrikStedrak / iStock

φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή ιαπωνικών εσπεριδοειδών

το αστέρι των Χριστουγέννων και τα μυστικά της καλής ανθοφορίας