3 δέντρα με χρυσό φύλλωμα για να δείτε το φθινόπωρο

Όταν φτάνει το φθινόπωρο, όταν τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα, μερικές φορές βλέπουμε υπέροχα πολύχρωμα θεάματα όπου τα δέντρα μοιάζουν να καλύπτονται με χρυσά φύλλα. Εδώ είναι 3 δέντρα με χρυσό φύλλωμα για να δείτε το φθινόπωρο ανάμεσα στα επιβλητικά χρώματα του φθινοπωρινού τοπίου.

1) Δέντρο τουλίπας της Βιρτζίνια

Αυτό το καλλωπιστικό δέντρο μπορεί να έχει ύψος έως και 35 μέτρα και μπορεί να ζήσει έως και 500 χρόνια! Εάν θέλετε να φυτέψετε αυτό το υπέροχο δείγμα, να ξέρετε ότι θα ευδοκιμήσει σε δροσερό, βαθύ και γόνιμο έδαφος. Για την έκθεση, ένα μέρος σε μερική σκιά θα είναι τέλειο, επειδή η άμεση έκθεση στον ήλιο θα μπορούσε να βλάψει την ανάπτυξη του φυλλώματος του. Όταν φτάσει ο χειμώνας, τα φύλλα του θα αλλάξουν σταδιακά χρώμα και θα γίνουν χρυσοκίτρινα. Επιπλέον, όταν είναι αρκετά ώριμο για να ανθίσει (συνήθως μετά από περίπου δέκα χρόνια), μπορείτε να θαυμάσετε πολύ όμορφα άνθη πορτοκαλιάς την άνοιξη.

Virginia Tulip Liriodendron tulipifera
Credits: STEPHANE ETIENNE / iStock

2) Διακοσμητικό σφενδάμι

Πολλά διακοσμητικά δέντρα σφενδάμνου μετατρέπονται σε δέντρο φωτιάς το φθινόπωρο με αποχρώσεις που κυμαίνονται από κόκκινο έως πορτοκαλί έως καφέ. Μεταξύ αυτών των ποικιλιών σφενδάμου, θα διατηρήσουμε τον αεροπλάνο (Acer platanoides) που, το φθινόπωρο, θα διεκδικήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Άλλα είδη ξεκινούν με το ίδιο χρώμα και μετά μετατρέπονται σε πιο ώχρα ή κόκκινο χρώμα καθώς προχωρά η εποχή.

Acer platanoid σφενδάμι
Credits: jessicahyde / iStock

3) Le ginkgo biloba

Το ginkgo biloba, που ονομάζεται επίσης δέντρο παρθενικής τρίχας, αποκαλύπτει μια υπέροχη χρυσή ρόμπα. Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα ginkgo biloba, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα αρσενικό δέντρο και ένα θηλυκό δέντρο. Το θηλυκό δέντρο παράγει καρπούς με όχι πολύ ορεκτικές μυρωδιές και που κάνουν το έδαφος ολισθηρό. Αυτά τα φρούτα εμφανίζονται γενικά μετά από είκοσι περίπου χρόνια.

Τέλος, υπάρχουν πολλά άλλα δέντρα με χρυσή ρόμπα όταν μπαίνει το φθινόπωρο. Μπορούμε να βρούμε οξιά, σημύδα, αλλά και την καραμέλα γνωστή για την πολύ ευχάριστη μυρωδιά της.

Ginkgo biloba
Πιστώσεις: iStock

Σαπουνόδεντρο: φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

πώς να το θεραπεύσει από ασθένειες και παράσιτα;