10 φυτά με μεγάλα άνθη για τον κήπο σας

Οι κήποι με λουλούδια μαγεύουν τα βλέμματα και προσφέρουν υπέροχες λουλουδένιες μυρωδιές. Αν θέλετε έναν κήπο που δεν θα περάσει απαρατήρητος και αντανακλά το πάθος σας για τα ανθοφόρα φυτά, τα φυτά με μεγάλα άνθη είναι για εσάς. Επιπλέον, θα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε μια μεγάλη χρωματική παλέτα και πολλές ποικιλίες τόσο πρωτότυπες μεταξύ τους. Εδώ είναι 10 φυτά με μεγάλα άνθη για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας!

1) Ορτανσίες

Οι ορτανσίες αποκαλύπτουν τεράστιες μπάλες από λουλούδια. Αυτά τα μεγάλα πομπόν στολίζουν το τοπίο περνώντας από το μπλε στο ροζ περνώντας μέσα από το μωβ και το λιλά. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ορτανσιών που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολύχρωμα ψυγεία!

ορτανσίες
Credits: Xantana / iStock

2) Ιαπωνική καμέλια

Εάν απολαμβάνετε αγγλικούς ή ρομαντικούς κήπους (συνήθως οι δύο πάνε μαζί), το ιαπωνική καμέλια είναι το λουλούδι για σένα. Είναι φυτό αρκετά ανθεκτικό και δέχεται σκιερές γωνίες. Η ιαπωνική καμέλια εκτιμά έντονα το ερείκη του εδάφους. Μπορείτε να βρείτε πολλές ποικιλίες καμέλιας στο διαδίκτυο. Για Αυτό το μέροςεδώ είναι ένας κωδικός προσφοράς -10%: lamaison10.

καμέλια Ιαπωνία
Πιστώσεις: penkanya / iStock

3) Ο κρόκος με μεγάλα άνθη

ο Ανοιξιάτικος κρόκος είναι ένας βολβός που αναπτύσσεται πολύ εύκολα και θέλει πολύ λίγη συντήρηση! Αυτή η ποικιλία κρόκου αποκαλύπτει μεγαλύτερα άνθη από τον κοινό κρόκο. Τα χρώματα μπορεί να ποικίλλουν μεταξύ μωβ, κίτρινων ή διαφοροποιημένων λουλουδιών (συχνά μωβ με ραβδώσεις με λευκό). Ο κρόκος με μεγάλα άνθη έχει ύψος μεταξύ 10 και 15 cm, αρχίζει να ριζώνει τον Σεπτέμβριο και αποκαλύπτει την ανθοφορία του μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

κρόκος
Πιστώσεις: apugach / iStock

4) Διακοσμητικό σκόρδο

διακοσμητικό σκόρδο (Γιγαντιαίο σκόρδο) παράγει όμορφες σφαίρες που αποτελούνται από μωβ, οδοντωτά άνθη. Δεν περνάει απαρατήρητο στον κήπο αφού το μεγάλο του στέλεχος μπορεί να φτάσει τα 15 εκατοστά ύψος. Τι να δώσει ύψος στον κήπο. Επιπλέον, είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και εύρωστο φυτό. Οι σφαίρες του μπορούν να έχουν διάμετρο έως και 30 cm. Ένα άλλο υπέροχο λουλούδι για να το ενσωματώσετε στον κήπο σας.

ail d'ornement Purple Sensation allium
Συντελεστές: onkelramirez1 / Pixabay

5) L’hibiscus musketeos

Ο Hibiscus moscheutos είναι ένα λουλούδι διαμέτρου 30 cm σε ροζ, κόκκινο ή λευκό. Εκτιμά τα ηλιόλουστα μέρη και τα στραγγισμένα εδάφη. Παρά την εξωτική του εμφάνιση, είναι ένα εύρωστο φυτό που ανέχεται αρκετά καλά το κρύο. Είναι ελώδες φυτό, γι’ αυτό του αρέσουν τα υγρά μέρη. Οι σπόροι σπέρνονται την άνοιξη ή το φθινόπωρο, σε ζεστό θερμοκήπιο.

Μοσχοβολάκια ιβίσκου
Πιστώσεις: seven75 / iStock

6) Le dahlia Bodacious

Η ντάλια Bodacious σας υπόσχεται έναν πρωτότυπο και εντυπωσιακό κήπο. Πράγματι, τα επιβλητικά λουλούδια του, ένα μείγμα λαμπερού κίτρινου και φλογερού κόκκινου, αγναντεύουν το τοπίο και φέρνουν ένα όμορφο φως. Αυτά είναι περίπου 20 εκατοστά! Πραγματικές μικρές μπάλες φωτιάς στο τοπίο!

Dahlia Bodacious
Πιστώσεις: Catalinus / iStock

7) Το γιγάντιο κρίνο της στέπας

Αυτά τα λουλούδια καταλαμβάνουν χώρο και ταιριάζουν πολύ καλά στα λιβάδια. Τα ριζώματα έχουν σχήμα παράξενα υπόγεια χταπόδια. Αυτό το φυτό μπορεί να έχει ύψος έως και 3 μέτρα. Ονομάζεται επίσης «ουρά αλεπούς» λόγω των μεγάλων, λεπτών λουλουδιών της. Υπάρχουν διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τις ποικιλίες όπως μωβ, πορτοκαλί ή λευκό.

γιγάντιο κρίνο της στέπας
Πιστώσεις: beekeepx / iStock

8) Grandiflora Mont Blanc Magnolia

Το Magnolia Grandiflora Mont Blanc είναι ένα πολύ μεγάλο λουλούδι που έχει διάμετρο μεταξύ 25 και 40 cm! Αυτό το εντυπωσιακό λουλούδι είναι άψογα λευκό και φέρνει μια ελαφρότητα στο τοπίο παρά το επιβλητικό του μέγεθος. Ανθίζει συνήθως στα τέλη της άνοιξης και μπορεί κανείς να το θαυμάσει όλο το καλοκαίρι.

Magnolia Grandiflora Mont Blanc
Συντελεστές: ma-maison-mag.fr

9) Ηλίανθος

Αν θέλετε να δώσετε μια ωραία λάμψη στον κήπο σας, ο ηλίανθος είναι ο τέλειος μικρός φυτικός ήλιος. Τα μεγάλα κίτρινα άνθη του και η μαύρη καρδιά του γεμάτη σπόρους με καλό καιρό βλέπουν το τοπίο για να ακολουθούν τον ήλιο όλη την ημέρα. Ο ηλίανθος εκτιμά το πλούσιο έδαφος, σκεφτείτε να προσθέσετε κοπριά ή καλά σαπισμένο λίπασμα. Πρέπει επίσης να διατηρείτε το έδαφος δροσερό ποτίζοντας το τακτικά.

Ηλιοτρόπιο
Credits: Luka Balkovic / iStock

10) Hollyhock

Αυτό το πολυετές φυτό αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή ανθοφορία. Η ομορφιά του hollyhock θα σας αφήσει άφωνους. Έχουν αυτή τη μοναδική ανάγλυφη εμφάνιση που τα κάνει τόσο γοητευτικά. Οι μίσχοι των λουλουδιών μπορούν να έχουν ύψος μέχρι 1 m50. Εμφανίζονται στον κήπο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, μερικές με διπλά βολάν λουλούδια που φέρνουν πολύ όγκο στο χώρο. Λίγο περισσότερο, είναι φυτό μελισσών.

τριαντάφυλλα τρέμιερ
Πιστώσεις: Sorajack / iStock

Δαμασκηνιά: φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

Πώς να φυτέψετε και να βλαστήσετε ένα λάκκο μάνγκο;