10 λουλούδια του φθινοπώρου για να φέρουν χρώμα στον κήπο

Με το υπέροχο φύλλωμά του, το φθινόπωρο είναι γνωστό ότι είναι μια ιδιαίτερα πολύχρωμη εποχή. Πράγματι, το κόκκινο και το κίτρινο, περνώντας μέσα από πορτοκαλί χρώματα, εισβάλλουν στη συνέχεια στα δέντρα. Ωστόσο, το φθινόπωρο δεν αφορά μόνο τα φύλλα που αλλάζουν χρώμα. Υπάρχουν και τα φθινοπωρινά λουλούδια, ακόμα παρόντα, που στολίζουν τους κήπους, τα κρεβάτια ή τις ζαρντινιέρες μας. Ανακαλύψτε 10 λουλούδια του φθινοπώρου για να δώσετε χρώμα στον κήπο.

αναρριχώμενα λουλούδια

1) Πασιφλόρα

Αυτό το λουλούδι ανθίζει μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου. Αρωματικό, αποκαλύπτει κρεμ πέταλα με μακριά μωβ νημάτια. Θα εκτιμήσει μέρη σε μερική σκιά με μάλλον ελαφρύ χώμα.

λουλούδι του πάθους
Συντελεστές: Tama66 / Pixabay

2) Κλεμάτης

Το Clematis ανθίζει στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα. Μωβ στο χρώμα και μερικές φορές κρεμ με στίγματα μοβ, θυμίζει έντονα κουδούνι. Η έκθεση στον ήλιο σε στραγγισμένο έδαφος θα του παρέχει όλα όσα χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

κληματιτής
Συντελεστές: suju / Pixabay

φθινοπωρινοί βολβοί

3) Le crocus sativa

Ανθίζοντας το φθινόπωρο, ο κρόκος προσφέρει μοβ άνθη με κίτρινους στήμονες και κόκκινα νημάτια. Αυτό το φυτό καλλιεργείται επίσης για σαφράν.

κρόκος κρόκος
Συντελεστές: MichaelGaida / Pixabay

4) Ντάλιες

Αυτό το φυτό με μεγάλα άνθη διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών ανθίζει μεταξύ Ιουλίου και φθινοπώρου. Μπορεί να αναπτυχθεί σε βέλτιστες συνθήκες στον ήλιο και σε δροσερό έδαφος. Μπορεί να φτάσει το 1,5μ σε ύψος.

ντάλια
Πιστώσεις: 9883074 / Pixabay

Φθινοπωρινοί ανθοφόροι θάμνοι

5) Η πικροδάφνη

Αυτός ο μικρός θάμνος που ανθίζει το χειμώνα θα εκτιμήσει ιδιαίτερα τα σκιερά μέρη με στραγγισμένο χώμα. Τα ροζ μπουμπούκια του θα ανοίξουν για να προσφέρουν όμορφα λευκά λουλούδια.

laurier-tin
Συντελεστές: Tom Meaker / iStock

6) Ερείκη του χειμώνα

Αυτός ο θάμνος φέρει πολλά έντονα ροζ λουλούδια σε σχήμα συμπλέγματος. Θα ανθίσει το χειμώνα σε ηλιόλουστο μέρος.

χειμερινός κήπος μωβ ρείκι
Πιστώσεις: iStock

Πολυετή φυτά

7) Les asters

Ανοιχτό μωβ χρώμα και σε σχήμα αστεριού, οι αστέρες ανθίζουν το φθινόπωρο σε ένα μέρος καλά εκτεθειμένο στον ήλιο.

μπλε αστέρας
Πιστώσεις: BoValentino / iStock

8) Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα μοιάζουν με μεγάλες μαργαρίτες. Ανθίζουν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Θα αναπτυχθούν σε άριστες συνθήκες σε μια ηλιόλουστη γωνιά του κήπου.

χρυσάνθεμα
Συντελεστές: chezbeate / Pixabay

Ετήσια φθινοπωρινά λουλούδια

9) Μέριλαντ Ζίνια

Η ανθοφορία της ζίννιας γίνεται μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου. Προσφέρει λουλούδια πολλαπλών χρωμάτων σε σχήμα μαργαρίτας. Αυτό το φυτό είναι τέλειο για μπουκέτα.

zinnia du Maryland
Credits: Peloria / iStock

10) Σκέψεις

Κίτρινα, λευκά και μερικές φορές μοβ άνθη πανσών ανθίζουν μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου. Να ξέρετε ότι τα λουλούδια είναι βρώσιμα και είναι ιδανικά για χρωματισμό πιάτων.

σκέψεις
επανεξετάσεις: AnjoKanFotografie

πώς να καλλιεργήσετε λουλούδι πορσελάνης

9 φυτά για να υιοθετήσετε έναν κήπο στα βουνά