όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τριαντάφυλλα

Η τριανταφυλλιά είναι ένα μικρό μούρο που αναπτύσσεται το φθινόπωρο σε ορισμένους θάμνους από τριανταφυλλιές και τριανταφυλλιές. Είναι βρώσιμο μούρο, αλλά τρώγεται κυρίως σε μαρμελάδα. Το Rosehip έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πράγματι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τριαντάφυλλα.

Το τριαντάφυλλο, ένα μούρο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Η τριανταφυλλιά εμφανίζεται μετά την ανθοφορία όταν έχει επικονιαστεί. Έτσι, τείνει να λέγεται ότι είναι ο «καρπός» του θάμνου, αλλά βοτανικά οι καρποί βρίσκονται μέσα στο μούρο του τριανταφυλλιού. Πράγματι, μέσα στο μούρο υπάρχουν «σπόροι» ή μάλλον αχαίνοι. Αυτά τα αχαίνια φέρουν το καθένα έναν σπόρο. Τα τριαντάφυλλα έχουν χρώμα πορτοκαλοκόκκινο και μάλλον επιμήκη σχήμα. Το σαρκώδες εξωτερικό επομένως περιέχει αχαίνια, αλλά και μικρές λεπτές και ελαφρώς τσιμπημένες τρίχες. Επιπλέον, το τριαντάφυλλο έχει το παρατσούκλι “γρατζουνάκι του κώλου” εξαιτίας αυτών των τριχών. Θα είχε μια ζιζανιοκτόνα δράση, αλλά θα ήταν επίσης ερεθιστικό για το πεπτικό σύστημα.

κυνορόδον κυνορρόδον
Συντελεστές: Fotofreak75 / iStock

Τα οφέλη

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, το μούρο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η τριανταφυλλιά είναι λοιπόν ένας τέλειος σύμμαχος στην καταπολέμηση των ασθενειών του χειμώνα. Οι πηκτίνες και οι βλεννώδεις ουσίες που υπάρχουν στα φρούτα ρυθμίζουν τη μεταφορά και έτσι βοηθούν στην ανακούφιση από τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα. Το Rosehip θα ήταν επίσης αντιφλεγμονώδες. Μετά από μια καλή θεραπεία, θα μείωνε τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα, την αρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι επίσης καλό διουρητικό.

Πώς να καταναλώσετε το τριαντάφυλλο;

Το τριαντάφυλλο βρίσκεται κυρίως σε μορφή μαρμελάδας. Ωστόσο, είναι δυνατή η κατανάλωση του σε έγχυμα ή πουρέ. Για να φτιάξετε έγχυμα, κόψτε τα τριαντάφυλλα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε σε βραστό νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Φιλτράρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και καταναλώνουμε!

Με αχαίνια, είναι δυνατό να παρασκευαστεί φυτικό έλαιο τριαντάφυλλου. Πράγματι, η τριανταφυλλιά είναι καρπός άγριων τριαντάφυλλων Κυνικό τριαντάφυλλο.

κυνορόδον κυνορρόδον
Συντελεστές: Madeleine_Steinbach / iStock

φύτευση φράχτη, κλάδεμα και συντήρηση

κρατήστε το φυτό σας μετά τα Χριστούγεννα και κάντε το να ανθίσει ξανά