φύτευση, φροντίδα και χειμερινή ανθοφορία

Χριστουγεννιάτικο clematis (clematis cirrhosa) είναι ένα δημοφιλές χειμερινό φυτό. Έχει την ιδιαιτερότητα να ανθίζει αυτή την εποχή, όταν τα άλλα λουλούδια κοιμούνται. Η ανθοφορία του χριστουγεννιάτικου clematis σηματοδοτεί λοιπόν τον ερχομό των γιορτών του τέλους του έτους, παρέχοντας μια ζεστή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο, αλλά και στον κήπο σας. Αυτό το αναρριχώμενο φυτό θα έχει λοιπόν την ευκαιρία να σας προσφέρει λουλούδια σε κρεμ χρώμα με στίγματα με περισσότερο ή λιγότερο ροζ. Πολύ αισθητικό είναι και το αειθαλές φύλλωμά του. Ανακαλύψτε το χριστουγεννιάτικο clematis, το αναρριχητικό φυτό που ανθίζει τον χειμώνα.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε το χριστουγεννιάτικο clematis;

Υπάρχουν δύο καλές στιγμές για τη φύτευση χριστουγεννιάτικων clematis: το φθινόπωρο ή την άνοιξη, εξαρτάται από εσάς! Όπως όλες οι άλλες ποικιλίες clematis, το χριστουγεννιάτικο clematis εκτιμά ότι έχει το πόδι στη σκιά και το λουλούδι στον ήλιο, και αυτό είναι απαραίτητο για την χειμερινή ανθοφορία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι επομένως σημαντικό να προστατεύετε το πόδι από τις ακτίνες του ήλιου με ένα μικρό ελαφρύ σάπια φύλλα.

Clematis cirrhosa Christmas clematis
Πιστώσεις: iStock

Όσον αφορά τη φύτευση, το χριστουγεννιάτικο clematis είναι ένα αναρριχώμενο φυτό, χρειάζεται υποστήριξη. Τοποθετήστε το περίπου 20 εκατοστά από το φυτό, ώστε να μπορεί να κολλήσει πάνω του. Στη συνέχεια, κάντε μια τρύπα διαμέτρου 40 cm και γέρνετε το πόδι προς το στήριγμα. Τέλος, γεμίστε την τρύπα με ένα μείγμα από καθολικό έδαφος και έδαφος κήπου. Εάν μπορείτε, προσθέστε λίπασμα ή αφυδατωμένη κοπριά, αυτό θα επιτρέψει στο φυτό να εγκατασταθεί καλύτερα.

Ανθοφορία σε γλάστρα :

Είναι φυσικά δυνατό να καλλιεργηθεί χριστουγεννιάτικο clematis σε γλάστρες. Για αυτό, επιλέξτε ένα που είναι τρυπημένο στο κάτω μέρος με διάμετρο ανάλογη με το φυτό και θυμηθείτε να φέρετε ένα χώμα γλάστρας για ανθοφόρα φυτά. ο clematis cirrhosa θα συνεχίσει να αυξάνεται, επομένως θα είναι απαραίτητο να το σκεφτούμε αναποτάξτε κάθε 2 έως 3 χρόνια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα άλλο είδος clematis όπως το Clematis Alpina του οποίου η ανάπτυξη είναι πιο περιορισμένη.

Clematis cirrhosa Christmas clematis
Συντελεστές : Vegetal45 / wikipedia

Πώς να διατηρήσετε το χριστουγεννιάτικο clematis;

Η φύτευση είναι το πιο σημαντικό βήμα, αφού αφού εδραιωθεί, το χριστουγεννιάτικο clematis δεν χρειάζεται πραγματικά περισσότερη φροντίδα. Αν επιμένετε, μπορείτε να κλαδέψετε το φυτό σας νωρίς την άνοιξη για να του δώσετε μια ωραία σιλουέτα. μετά την ανθοφορία. Αρκεί να κλαδέψουμε τα πιο παλιά κλαδιά κοντά.

Όσον αφορά το πότισμα, εάν το φυτό σας είναι έξω, δεν είναι απαραίτητο κατά την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα. ο βροχές εποχιακά θα πρέπει να αρκεί. Το clematis σε γλάστρα πρέπει να ποτίζεται κάθε φορά η επιφάνεια της γης είναι στεγνή. Πράγματι, είναι σημαντικό να διατηρείτε συνεχώς το έδαφος ελαφρώς υγρό. Προσοχή, όμως, στο υπερβολικό πότισμα, που είναι κακό για την υγεία του φυτού.

Το καλοκαίρι, επιστρώστε για να διατηρήσετε τις ρίζες δροσερές.

Έλατο Nordmann: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

φύτευση, ανθοφορία και φροντίδα για το ασημένιο αστέρι