φύτευση φράχτη, κλάδεμα και συντήρηση

Ο κέδρος είναι ένα κωνοφόρο που καλλιεργείται ως φράκτης. Επιλέγεται κυρίως για την πολύ γρήγορη ανάπτυξή του, αλλά λιγότερο για τη χρησιμότητά του από άποψη βιοποικιλότητας. Είναι πάνω απ ‘όλα μια εξαιρετική επιλογή όταν προσπαθείς να κρυφτείς από τα μάτια, ειδικά επειδή αυτή η οθόνη έχει αναπτυχθεί πολύ καλά στη Γαλλία. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένας ισχυρός αειθαλής φράκτης. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φύτευση κέδρου.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε κέδρο;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε κέδρο είναι το φθινόπωρο. Ωστόσο, είναι δυνατό να φυτευτεί νωρίς την άνοιξη εκτός των περιόδων παγετού, αλλά το πότισμα πρέπει να είναι πιο τακτικό. Προτιμήστε μια ηλιόλουστη έκθεση ακόμα κι αν ανέχεται τη μερική σκιά. Για κέδρους που αγοράζονται σε δοχεία, η φύτευση μπορεί να γίνει όλο το χρόνο, αλλά πάντα εκτός των περιόδων παγετού. Όσον αφορά τον τύπο του εδάφους, δεν είναι δύσκολο, όλοι οι τύποι είναι κατάλληλοι για αυτό.

Μετά τη φύτευση, τοποθετήστε ένα μούλτι στο πόδι του για να μην εισβάλουν τα ζιζάνια, αλλά και για να το προστατέψετε από το κρύο. Προτιμήστε ένα σάπια φύλλα με βάση το φλοιό πεύκου, ακόμα κι αν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε άλλη μορφή σάπιας φύλλα.

thuja
Πιστώσεις: iStock

Μέγεθος και συντήρηση

Το στάδιο φύτευσης είναι σημαντικό για να είναι αρκετά γρήγορη η ανάπτυξη. Το κλάδεμα πρέπει επίσης να είναι τακτικό και να πραγματοποιείται την άνοιξη όταν ο χυμός ανεβαίνει για να τονώσει την ανάπτυξη.

Εάν δεν κλαδέψετε τον φράκτη σας, μπορεί να φτάσει τα 20 μέτρα σε ύψος και θα έχει κωνικό σχήμα. Για ένα κλασικό σχήμα φράχτη, κλαδέψτε την άνοιξη ή τα τέλη του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το ύψος, αλλά και το πάχος του φράχτη σας.

Αν θέλετε να επιβραδύνετε την ανάπτυξη του φράχτη σας, κλαδέψτε τον στα τέλη Αυγούστου, γιατί τότε πέφτει ο χυμός. Αυτό θα σας διευκολύνει να ελέγξετε την ανάπτυξη του θάμνου.

Προσέξτε, εάν κλαδέψετε τη thuja κατά την άνοδο του χυμού, μπορεί γρήγορα να γίνει επεμβατική και προβληματική εάν έχετε γείτονες.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίπασμα θάμνων όταν ο καιρός είναι καλός.

καλλιεργούν το κολλώδες σαρκοφάγο φυτό

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τριαντάφυλλα