φύτευση, κλάδεμα, καλλιέργεια και συντήρηση

Εκθαμβωτικό, θεαματικό, εξωτικό… η κνιφοφία δεν λείπει από προκριματικά! Συχνά αναφέρεται ως χόβολη του Σατανά, αυτό το πολυετές φυτό με έντονα πορτοκαλί, κόκκινα ή κίτρινα άνθη ξέρει πώς να τραβήξει την προσοχή. Καθιστά επίσης δυνατή τη δημιουργία πανέμορφων χρωματιστών κρεβατιών και έχει ένα καλό μπουκέτο. Μάθετε πώς να φυτεύετε, να μεγαλώνετε και να φροντίζετε αυτό το φυτό με εξωτική εμφάνιση!

Plantation du kniphofia

Η κνιφοφία, χόβολη του σατανά, τριτόμη ή ψεύτικη αλόη, είναι α ζωηρός με ρίζωμα εγγενές στη Νότια Αφρική από την οικογένεια των Liliaceae. Πήρε το όνομά του από το επίθετο ενός Γερμανού βοτανολόγου από τις αρχές του 18ου αιώναμι αιώνα, JH Kniphof. Το αειθαλές φύλλωμά του θυμίζει κρίνο ή κρίνο. Αυτήν πολύ πρωτότυπη ανθοφορία με την εξωτική του εμφάνιση το καθιστά ιδανικό λουλούδι για τη δημιουργία ανθοδέσμων και χρωματιστών κρεβατιών. Η χόβολη του Σατανά ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, ακόμη και αργότερα στις ηπιότερες περιοχές. Εύκολο στην καλλιέργεια, το kniphofia έχει α ταχεία ανάπτυξη και το μέγεθός του κυμαίνεται από 50 cm έως 1,50 m ύψος ανάλογα με την ποικιλία.

Η kniphofia εκτιμά:

  • Μια ηλιόλουστη θέση για την προώθηση της ανθοφορίας
  • Ασβεστολιθικό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος
  • Ένα μίγμα εδάφους/εδάφους
  • Να είστε προστατευμένοι από τον άνεμο

Φυτέψτε την κνιφοφία την άνοιξη σε ό, τι αφορά:

  • Βάθος 10 έως 15 cm
  • Και Διάσταση 40 cm μεταξύ κάθε φυτού

Πολιτισμός

Αν η κνιφοφία δεν ανθίζει, μάλλον είναι επειδή έλλειψη ήλιου. Στη συνέχεια είναι δυνατή η μετακίνησή του την άνοιξη πριν από την ανθοφορία. Παρεμπιπτόντως, στην περίοδο της ανάρρωσης της άνοιξης, το τρίτωμα μπορεί να χωριστεί.

Καθώς η κνιφοφία έχει α μακρά ανθοφορία (3 εβδομάδες έως 1 μήνα και μισό), είναι αρκετό για να το απολαύσετε για πολλή ώρα στους ορεινούς όγκους. Μικρή ιδιαιτερότητα: τα λουλούδια της κνιφοφίας άλλαξε χρώμα ανάλογα με το στάδιο ωριμότητας, μεταβάλλοντας έτσι από έντονο κόκκινο σε κίτρινο λεμονιού. Καθώς οι μπουμπούκια των ανθέων ανοίγουν από κάτω προς τα πάνω, τα άνθη που βρίσκονται στο κάτω μέρος του στελέχους ξεθωριάζουν πιο γρήγορα.

Kniphofia uvaria
Credits: Veliavik/iStock

Μέγεθος και φροντίδα

Κόψτε το φύλλωμα κατά το ήμισυ του μήκους στις αρχές της άνοιξης για να προωθήσετε την αναγέννηση. Σκεφτείτε επίσης μικρόαφαιρέστε τα ξεθωριασμένα λουλούδια σταδιακά για την τόνωση της νέας ανθοφορίας. Όταν φτάσει το φθινόπωρο, σκεπάστε το πόδι της ψεύτικης αλόης για να το προστατέψετε από το κρύο, ειδικά αν ζείτε σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες. Στις πιο ήπιες περιοχές, μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί να το δείτε να ανθίζει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το kniphofia σχηματίζει μια συμπαγή και κομψή συστάδα. Σε σύνθεση στον κήπο, η χόβολη του σατανά συνεργάζεται με τοαγαύη ή χόρτα. Σε συνδυασμό με αγάπανθο (επίσης από την οικογένεια των Liliaceae), σχηματίζει έναν πολυτελή χρωματιστό όγκο. Αυτό το μελαχρινό φυτό έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι παρέχει κάλυψη για τις μέλισσες και έντομα επικονίασης.

κνιφοφία
Πιστώσεις: iStock/jardinerfacile.fr

σχόλιο cultiver Edgeworthia chrysantha ;

φύτευση και καλλιέργεια αυτού του αρωματικού σπόρου