φύτευση, καλλιέργεια, συντήρηση και πολλαπλασιασμό

Το Θιβετιανό bramble είναι ένας θάμνος που φυτρώνει στη στέγη του κόσμου σε κορυφές έως και 4000 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα άνθη που παράγει είναι έντονο ροζ και στη συνέχεια τα μαύρα φρούτα παίρνουν τη θέση τους και ευχαριστούν τα μικρά θηλαστικά καθώς και τα πουλιά. Το φαρδύ πράσινο φύλλωμά του με άσπρο κάτω κάτω από τα φύλλα μπορεί να έχει ύψος έως 2 έως 3 μέτρα. Με την έναρξη του χειμώνα, οι μίσχοι σχηματίζουν επιπλέον ασημένιους καταρράκτες. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το θιβετιανό bramble, ένα όμορφο χειμωνιάτικο φυτό.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε Θιβετιανό bramble;

Η φύτευση αυτού του θάμνου πραγματοποιείται την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Το Θιβετιανό bramble εκτιμά μέρη σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά ανάλογα με το κλίμα της περιοχής. Το έδαφος πρέπει να είναι αρκετά πλούσιο και μάλλον στραγγιστικό. Όντας πολύ ανθεκτικός, αυτός ο θάμνος καλυμμένος με λευκή τσόχα μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες έως -15°C.

Ο θιβετιανός θάμνος ronce du tibet
Συντελεστές: wikipedia

Συντήρηση

Ο θάμνος απαιτεί λίγη συντήρηση. Πάνω από όλα πρέπει να έχει επαρκή παροχή νερού μετά τη φύτευση. Πράγματι, τον πρώτο χρόνο, το πότισμα είναι σημαντικό για μια καλή εγκατάσταση. Έπειτα, αρκεί να το ποτίζουμε μόνο όταν είναι πολύ ζεστό.

Για το κλάδεμα, κόβετε περίπου 20 εκατοστά πάνω από το έδαφος μόνο κάθε 3 χρόνια για να το αναζωογονήσετε και να τονώσετε τους βλαστούς.

Ο πολλαπλασιασμός

Είναι δυνατό να διαδοθεί το θιβετιανό bramble. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ξαναφυτέψτε τους βλαστούς που είναι ακόμα ριζωμένοι. Είναι επίσης δυνατό να γίνουν μοσχεύματα όταν η άνοιξη πλησιάζει στο τέλος της.

«Ζιζάνια; Όχι για τη βιοποικιλότητα!

Ύσσωπος: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα