φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα της ιαπωνικής αχλαδιάς

Έχετε ακούσει ποτέ για το γιαπωνέζικο αχλάδι; Αυτό το νόστιμο φρούτο μοιάζει με μήλο με τη φλούδα αχλαδιού από έξω. Μέσα όμως, η ζουμερή και γλυκιά σάρκα του είναι αυτή του αχλαδιού. Το Nashi κατάγεται από την Ασία και εισήχθη στη Γαλλία τη δεκαετία του 1980. Το δέντρο του δεν είναι πολύ ψηλό, αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, αφού αντέχει σε αρνητικές θερμοκρασίες έως -15°C. Το Nashi μπορεί να μοιάζει με τα κοινά φρούτα που γνωρίζουμε, αλλά δεν έχει γεύση! Αυτό είναι αρκετά μοναδικό. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε nashi, την ιαπωνική αχλαδιά.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε nashi;

Η ιδανική στιγμή για να φυτέψετε nashi είναι φθινόπωρο για την προώθηση της ριζοβολίας του δέντρου. Αυτό το οπωροφόρο δέντρο δεν ξεπερνά τα 3 μέτρα ύψος και όπως τα συγγενικά του, αποκαλύπτει μια όμορφη ανθοφορία την άνοιξη. Τα άνθη του είναι ροζ λευκά και έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι μελιτώδη, που θα προσελκύσουν τις μέλισσες! Μόλις ολοκληρωθεί η ανθοφορία, τα λουλούδια υποχωρούν τραγανά φρούτα και ζουμερό.

Στο δέντρο nashi αρέσει ένα μέρος ηλιόλουστος, αυτό ευνοεί τη συγκομιδή. Όσον αφορά το έδαφος, όποια και αν είναι η φύση του αρκεί να είναι καλά στραγγισμένο et όχι ασβεστώδης.

Κατά τη φύτευση, προσθέστε δύο φτυάρια από κοπρόχωμα στο κάτω μέρος της τρύπας. Σε περίπτωση βαρύ χώματος, προσθέστε άμμο για να ελαφρύνει. Το κολάρο της ρίζας πρέπει να φτάσει στο επίπεδο του εδάφους. Ένας πάσσαλος ή πέργκολα θα βοηθήσει στην καθοδήγηση της αχλαδιάς καθώς μεγαλώνει. Αφού γεμίσετε την τρύπα, χτυπήστε και νερό γενναιόδωρα.

Καλό να ξέρω : είναι δυνατό να φυτέψετε τα θέματα την άνοιξη σε ένα στόκο ή σε ένα δοχείο.

Nashi αχλαδιά Ιαπωνικά
Credits : Tsukamoto Kazuhiro / iStock

Πώς να διατηρήσετε το nashi;

Οι χειρονομίες συντήρησης της ιαπωνικής αχλαδιάς είναι απλές. Απλά κάντε ένα ανοιξιάτικο λίπασμα και φροντίστε να ποτίζετε τακτικά τον πρώτο χρόνο.

Όσον αφορά το κλάδεμα, η αχλαδιά nashi κλαδεύεται όπως η μηλιά. Συνειδητοποιώ μέγεθος καρποφορίας στο τέλος του χειμώνα εκτός από τις περιόδους παγετού. Επιπλέον, όταν υπάρχουν πάρα πολλά φρούτα, τα κλαδιά μπορεί μερικές φορές να σπάσουν, οπότε θυμηθείτε να στηρίζετε τα κλαδιά με σύρμα και κόμπους ραφίας.

Συγκομιδή

Οι πρώτοι καρποί εμφανίζονται συνήθως μεταξύ 2 και 3 χρόνια μετά τη φύτευση. Όσο για τη συγκομιδή, συνήθως γίνεται μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου. Πρέπει να ξέρετε ότι μόλις μαζευτεί, το γιαπωνέζικο αχλάδι δεν ωριμάζει πλέον! Πρέπει επομένως να συλλέγεται σε πλήρη ωριμότητα για να το απολαύσετε. Τα αχλάδια Nashi μπορούν να αποθηκευτούν και να μαγειρευτούν όπως τα μήλα.

καταπολεμήστε το άγχος χάρη σε αυτό το φυτό

Μυρτιά: σπορά, φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα