φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα ενός πρωτότυπου εσπεριδοειδούς

Το Kaffir lime είναι ένα δέντρο που παράγει μικρούς, πράσινους, στρογγυλούς, ανώμαλους καρπούς παρόμοιους με τα λεμόνια. Είναι ένα πολύ κοινό φρούτο στη Ρεϋνιόν και την Ταϊλάνδη. Αυτό το εξωτικό εσπεριδοειδές έχει νότες που θυμίζουν λουίζα λεμονιού. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια του kaffir lime.

Πού να φυτέψετε το kaffir lime;

Με καταγωγή από την Ασία, το kaffir lime είναι α τροπικό φυτό που χρειάζεται ειδικές συνθήκες για να αναπτυχθεί. Το Kaffir lime θα καλλιεργηθεί στις λεγόμενες περιοχές «πορτοκαλόδεντρων», οι οποίες βρίσκονται κυρίως στις ακτές της Μεσογείου και στην Κορσική.

Πράγματι, το kaffir lime χρειάζεται πολλά θερμότητα και καλός χώρος ηλιόλουστος για να αναπτυχθεί. Το έδαφος πρέπει να είναι καλό πλούσιοςπολύ γόνιμο, υγρό και καλά στραγγισμένο. Ένα όξινο έως ουδέτερο έδαφος θα είναι καλό.

κάφρος ασβέστης
Πιστώσεις: Nuttaya99 / iStock

Πότε και πώς να καλλιεργήσετε το kaffir lime;

Το Kaffir lime μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε γλάστρες όσο και στο έδαφος. Όπως τα περισσότερα τροπικά φυτά, Το kaffir lime δεν είναι ανθεκτικό. Είναι λοιπόν απαραίτητο να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη, όταν η γη έχει ζεσταθεί, για να φυτέψουμε το δέντρο. Για περιοχές με ήπιους χειμώνες, αλλά όχι στα νότια, συνιστάται η φύτευση δοχείων.

Για φύτευση, απλά πρέπει να σκάψετε μια τρύπα βάθους 20 cm και πλάτους 20 cm. Φέρτε χώμα για γλάστρα ή κοπρόχωμα καλά αποσυντίθεται για να τροφοδοτήσει το έδαφος. Για να ελαφρύνετε το έδαφος, μη διστάσετε να προσθέσετε άμμο ή στάχτη ξύλου.

Βγάλτε το kaffir lime από την κατσαρόλα του, απελευθερώνοντας απαλά τις ρίζες. Τοποθετήστε το δέντρο στο κέντρο της τρύπας. Γεμίστε και τυλίξτε το χώμα στα πόδια σας. Φτιάξτε μια λεκάνη ποτίσματος γύρω από τον κορμό. Ολοκληρώστε με ένα γενναιόδωρο πότισμα.

Η συνέντευξη

Μερικές χειρονομίες συντήρησης είναι απαραίτητες για ένα γόνιμο και υγιές kaffir lime. πότισμα πρέπει να είναι τακτική, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα έχει καλή στράγγιση για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία. Μειώστε δραστικά το πότισμα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, καθώς το δέντρο αδρανεί.

Προσθήκη χειμωνιάτικα πανιά όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και τοποθετήστε μια καλή στρώση μούλτι που θα ανανεώνετε κάθε χρόνο.

Για τα λάιμ kaffir σε γλάστρα, το μεταφύτευση πραγματοποιείται περίπου κάθε 5 χρόνια.

Δεν χρειάζεται να κλαδευτεί, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε το νεκρό ξύλο κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Συγκομιδή

Πριν καρποφορήσει, ο kaffir lime ανθίζει. Η συγκομιδή των καρπών γίνεται συνήθως στις μέσα φθινοπώρου. Τα kaffir lime είναι έτοιμα για συλλογή όταν γίνουν σκούρο πράσινο. Αυτό το χρώμα εξασφαλίζει δυνατά και πλούσια αρώματα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συγκομιδής των φύλλων την άνοιξη αφού με το παραμικρό άγγιγμα αναδίδουν ένα υπέροχο άρωμα φρέσκου και λεμονιού.

Το Kaffir lime και τα φύλλα του μπορούν να αποθηκευτούν στο χώρο λαχανικών του ψυγείου για 15 ημέρες. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για αρκετούς μήνες.

ένα λουλούδι αλλάζει χρώμα για να κρυφτεί από τον άντρα

Αμερικανική κόκκινη βελανιδιά: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα