φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα ενός αναρριχώμενου φυτού

Το διακοσμητικό ακτινίδιο (Ακτινίδια) είναι ένα φυτό που καλλιεργείται κυρίως για το απίστευτο φύλλωμά του. Το χρώμα του είναι μεταξύ μπρονζέ και πράσινου. Την καλοκαιρινή σεζόν, ντύνεται σε λευκό και ροζ για να τελειώσει εντελώς κόκκινο το φθινόπωρο. Ένα είναι σίγουρο: αυτό το αναρριχητικό φυτό δεν θα είναι μονότονο αφού αλλάζει με τις εποχές. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε διακοσμητικά ακτινίδια.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε διακοσμητικό ακτινίδιο;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε ακτινίδια είναι η άνοιξη. Επιλέξτε μια έκθεση ηλιόλουστος ή ημισκιερή. Το έδαφος θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι πλούσιο, ελαφρύ, ουδέτερο έως όξινο και κυρίως καλά στραγγιζόμενο.

Ως αναρριχώμενο φυτό, το διακοσμητικό ακτινίδιο πρέπει να τοποθετείται κοντά σε ένα στήριγμα όπως α κληματαριάένας τοίχος, μια πέργκολα ή ένας φράχτης.

Διακοσμητικό ακτινίδιο Actinidia
Πιστώσεις: IgorSPb / iStock

Για φύτευση στο έδαφος:

Μουλιάστε τη ρίζα σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό. Εν τω μεταξύ, σκάψτε μια τρύπα που είναι διπλάσιος από τον όγκο της μπάλας της ρίζας. Προσθέστε λίγο λίπασμα και άμμο αν χρειάζεται. Τοποθετήστε τη ρίζα στη μέση της τρύπας και βουλώστε την. Ταμπουάρετε και ποτίζετε γενναιόδωρα.

Το διακοσμητικό ακτινίδιο καλλιεργείται επίσης σε γλάστρες:

Επιλέξτε μια πολύ μεγάλη, βαθιά γλάστρα, κατά προτίμηση με ένθετη πέργκολα για να μπορείτε να πιέσετε τη γλάστρα στις πιο κρύες περιοχές. Προσθέστε ένα καλό στρώμα από πηλό βότσαλο ή χαλίκι για αποστράγγιση. Τέλος, ξεχάστε το χώμα της γλάστρας και πάρτε χώμα από τον κήπο ή κάποιο αντίστοιχο που θα ανακατέψετε με άμμο και τύρφη.

Η συνέντευξη

Το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό για να διατηρείται το έδαφος δροσερό. Το επίστρωμα μπορεί να είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να αποφευχθεί η εξάτμιση του νερού τις πιο ζεστές μέρες.

Κάντε μια συνεισφορά του κοπρόχωμα κάθε άνοιξη.

Το κλάδεμα δεν είναι πραγματικά απαραίτητο, αλλά είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό (όπως οι περισσότεροι ορειβάτες). Για να ελέγξετε τον όγκο του, κοντύνετε τα κλαδιά του έτους πάνω από έναν κόμβο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Την άνοιξη, μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη αρωματική άνθιση.

Εσπεριδοειδή “Το χέρι του Βούδα”: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Δαμασκηνιά: φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση