φύτευση, ανθοφορία και φροντίδα για το ασημένιο αστέρι

Αυτά τα λουλούδια σε σχήμα αστεριού, σε ασημί χρώμα ανήκουν στο edelweiss, ένα πολυετές φυτό του βουνού που βρίσκεται στις Άλπεις και τα Πυρηναία. Μερικές φορές με το παρατσούκλι το ασημένιο αστέρι, το edelweiss εξαχνώνει το εσωτερικό σας για να του δώσει μια μαγική ατμόσφαιρα. Αυτό το λουλούδι φαίνεται να έχει κάτι μαγικό ενώ αναδίδει ένα υπέροχο και εκλεπτυσμένο άρωμα. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το εντελβάις, το ασημένιο αστέρι.

Τα χαρακτηριστικά του edelweiss

Αυτό το φυτό γενικά αναπτύσσεται σε υψόμετρα μεταξύ 2000 και 3000 μέτρων, αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο ή σε γλάστρες σε χαμηλότερα υψόμετρα. Το εντελβάις, που ονομάζεται επίσης ασημένιο αστέρι λόγω του χρώματος των λουλουδιών του, προέρχεται από τη Σιβηρία και θα είχε εισαχθεί κατά την εποχή των παγετώνων. Είναι βρώσιμο και οι μεγαλύτεροι σεφ το χρησιμοποιούν συχνά για να φτιάξουν τα γλυκά τους. Επίσης χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή καλλυντικών, ιδιαίτερα σε αντιγηραντικές κρέμες. Το φυτό έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Απαγορεύεται η επιλογή αυτό το λουλούδι στις γαλλικές Άλπεις, γιατί είναι προστατευόμενο είδος.

Πού και πότε να φυτέψετε το εντελβάις;

Η φύτευση του συγκεκριμένου είδους πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του άνοιξη για να επιτευχθεί ανθοφορία μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Ο Εντελβάις λατρεύει το χώμα ξηρό και ασβεστολιθικό. Εάν το έδαφος είναι πολύ πλούσιο, τα λουλούδια δεν θα έχουν το χαρακτηριστικό που τα καλύπτει. Συνιστάται προσανατολισμός μερικής απόχρωσης. Τέλος, το πότισμα πρέπει να γίνεται μόνο σε πολύ ζεστό καιρό.

Εντελβάις
Συντελεστές: Michele Ursi / iStock

Η συντήρηση του εντελβάις

Αυτό το φυτό όντας ιδιαίτερα ανθεκτικό, απαιτεί λίγη προσοχή. Πράγματι, το έδαφος πρέπει να παραμένει φτωχό και δεν πρέπει να προστίθεται λίπασμα κατά την ανθοφορία. Εάν κάποια λουλούδια είναι ξερά και η ανθοφορία έχει τελειώσει, είναι δυνατό να τα αφαιρέσετε για να τονωθεί η επόμενη ανάπτυξη.

Προσέξτε τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες που τους αρέσει το edelweiss. Για να αποτρέψετε αυτά τα μαλάκια από το να καταστρέψουν τα όμορφα ασημένια αστέρια σας, τοποθετήστε κοπριά φτέρης γύρω από τα φυτά. Οι παγίδες μπύρας είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές στον έλεγχο αυτών των παρασίτων του κήπου.

Σπορόφυτα

Είναι δυνατό να επαναχρησιμοποιήσετε τους σπόρους του edelweiss για να καλλιεργήσετε άλλους. Για αυτό, πρέπει να συλλέγονται από τα λουλούδια που θα στεγνώσουν στο τέλος του καλοκαιριού. Οι σπόροι πρέπει να φυτευτούν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου σε αμμώδες και υγρό υπόστρωμα. Στη συνέχεια, μόλις γίνει η ανάπτυξη, το μόνο που μένει είναι να τα φυτέψουμε στο έδαφος κατά τον μήνα Αύγουστο.

ΕΝΑΣχετικά Άρθρα:

30 λουλούδια για να φυτέψετε το φθινόπωρο

Λούπινο: φύτευση, ανθοφορία και φροντίδα

Λαμπτήρες κήπου: 5 τρόποι για να τους φροντίσετε

φύτευση, φροντίδα και χειμερινή ανθοφορία

Βερικοκίτσα: φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή