Το δέντρο καραμέλας: φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

Το δέντρο της καραμέλας (Cercidiphyllum japonicum) είναι ιδιαίτερα δημοφιλής το φθινόπωρο όταν το χρυσό φύλλωμά του είναι λαμπερό. Λάμπει και αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου. Το όνομά του προέρχεται από το καραμελωμένο άρωμα που αναδύει στον αέρα. Μάθετε πώς να μεγαλώσετε το δέντρο καραμέλας για να ομορφύνετε τον κήπο σας.

Πού, πότε και πώς να μεγαλώσει το δέντρο καραμέλας;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε την καραμέλα είναι το φθινόπωρο. Αυτό επιτρέπει στις ρίζες να πάρουν τη θέση τους πολύ πριν την άφιξη του χειμώνα.

Είναι ωστόσο δυνατό να πραγματοποιηθεί η φύτευση κατά τη διάρκεια της άνοιξης για τα υποκείμενα σε δοχείο, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι τακτικά και ακριβή τα ποτίσματα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Το δέντρο καραμέλας εκτιμά τα βαθιά, φρέσκα, ελαφριά και όξινα εδάφη. Όσο πιο όξινο είναι το έδαφος, τόσο πιο έντονα θα είναι τα χρώματα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Τοποθετήστε το δέντρο σας κατά προτίμηση σε ένα ηλιόλουστο σημείο, ακόμα κι αν ανέχεται τη μερική σκιά.

Για τη φύτευση, είναι η ίδια τεχνική με τα περισσότερα δέντρα. Η τρύπα πρέπει να είναι 2 έως 3 φορές το μέγεθος της ρίζας. Προτιμήστε ένα μείγμα χώματος φύτευσης και ένα βιολογικό βελτιωτικό. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε ξανά τη ρίζα και τις ρίζες του δέντρου πριν το βάλετε στο έδαφος.

δέντρο κατσούρα Cercidiphyllum japonicum l'caramel tree
Credits: Carmen Hauser / iStock

Μέγεθος και συντήρηση

Το δέντρο καραμέλας είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί αφού αφού εδραιωθεί, δεν χρειάζεται πραγματικά φροντίδα.

Το πιο σημαντικό στάδιο είναι το πότισμα που πρέπει να είναι τακτικό τον πρώτο χρόνο της ανάπτυξής του.

Δεν είναι υποχρεωτικό να κλαδέψετε το δέντρο, αλλά αν πάλι θέλετε να του δώσετε μια ωραία σιλουέτα, κλαδέψτε την άνοιξη, το τέλος του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο, αλλά ποτέ το χειμώνα!

Cercidiphyllum japonicum είναι ένα αρκετά εύρωστο δέντρο του οποίου η ανθεκτικότητα πλησιάζει τους -20°C. Το φύλλωμά του αποκαλύπτει ένα λαμπερό πράσινο από την άνοιξη έως τα τέλη του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο, το φύλλωμά του είναι συνήθως χρυσό, αλλά βγαίνει και σε κόκκινο-πορτοκαλί τόνους.

φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

καθαρά πράσινα φύλλα φυτών