το αστέρι των Χριστουγέννων και τα μυστικά της καλής ανθοφορίας

Το poinsettia είναι ένα πολύ όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που παρατηρείται συχνά κατά την περίοδο των διακοπών. Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αυτός ο μικρός θάμνος εισβάλλει στα ράφια των ανθοπωλείων. Για να διακοσμήσετε το σπιτάκι σας ή να προσφέρετε, η αλεξανδρινή είναι ιδανική για να δώσει μια γιορτινή πλευρά στους εσωτερικούς χώρους. Το φόρεμά του που είναι χρωματισμένο σε κόκκινο, πράσινο, ροζ, λευκό ή σομόν ανθίζει μέχρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Αυτό το φυτό ονομάζεται επίσης “αστέρι των Χριστουγέννων” αρχίζει να χρωματίζεται όταν οι νύχτες γίνονται μεγαλύτερες από την ημέρα. Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά μιας καλής κουλτούρας poinsettia.

1) Φύτευση της αλεξανδρείας

Η αλεξανδρινή φυτεύεται στις αρχές του φθινοπώρου για ανθοφορία στο τέλος της σεζόν, ή ακόμα και στις αρχές του χειμώνα. Σε εσωτερικούς χώρους, η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 20°C. Το φυτό πρέπει να βρίσκεται στον ήλιο χωρίς άμεσες ακτίνες, ειδικά τις πιο εκτεθειμένες ώρες. Ένα καθολικό χώμα αρκεί αρκεί να είναι καλά στραγγισμένο. Πρέπει επίσης να προστατεύεται από Ρεύματα αέρα. Ψεκάστε το φυτό τακτικά για να διατηρήσετε έναν καλό ρυθμό υγρασίααλλά αποφύγετε να βρέξετε τα λουλούδια!

Τα βράκτια χρωματίζονται μόλις έρθουν οι μακριές νύχτες. Είναι σημαντικό να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα σε δύο ποτίσματα. Το νερό στο ποτιστήρι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία μεταξύ 20 και 30°C.

2) Συντήρηση του αστεριού των Χριστουγέννων

Η ανθοφορία της αλεξανδρινής είναι ο χρωματισμός της βράκτια, γιατί στην πραγματικότητα τα άνθη του είναι ασήμαντα. Ωστόσο, μερικές σημαντικές χειρονομίες θα επιτρέψουν στο φυτό σας να ανθίσει και να ζήσει περισσότερο.

αλεξανδρινός
Συντελεστές: jill111 / Pixabay

Τον Απρίλιο, μην διστάσετε κλαδεύω οι μίσχοι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους τους. Κατά την περίοδο της βλαστικής ανάπαυσης, η παροχή νερού πρέπει να μειωθεί. Στις αρχές της άνοιξης, σκεφτείτε μεταφυτεύω σε φρέσκο ​​χώμα. Το πότισμα θα γίνει στη συνέχεια πιο τακτικό μέχρι να μπορέσετε να βγάλετε το φυτό έξω όταν επιστρέψει ο καλός καιρός. Φέρε λίγο λίπασμα υγρό από τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Η ιδιαιτερότητα της αλεξανδρινής είναι ότι για να ξαναανθίσει χρειάζεται α επαγωγή florale. Αυτό σημαίνει να το βάζετε σε απόλυτο σκοτάδι για 20 ημέρες από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το πρωί το επόμενο πρωί για να ανθίσει ξανά τα Χριστούγεννα.

3) Ασθένειες Poinsettia

Αν κιτρινίσουν τα φύλλα, είναι και ο αέρας δευτ. Το ιδανικό είναι να τοποθετήσετε το φυτό σας σε ένα κρεβάτι από πήλινα βότσαλα που είναι συνεχώς υγρά.

Αν τα φύλλα ασπρίσουν, συνήθως οφείλεται σε α περίσσεια νερού. Θυμηθείτε να βάλετε πήλινες μπάλες για το αποχέτευση-απορροή στον πάτο της γλάστρας και αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως ανάμεσα σε δύο ποτίσματα.

αλεξανδρινός
Συντελεστές: Sonnenstrahl / Pixabay

Πηγές : Αγροτικός, έξυπνη κηπουρική

Σχετικά Άρθρα:

Hellebore, το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο: συμβουλές για φύτευση και συντήρηση

Δέντρο μελιού: πώς να καλλιεργήσετε το δέντρο της μέλισσας;

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: ποιο είδος να διαλέξετε;

3 ποικιλίες για να καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι σας το χειμώνα

14 λουλούδια και φυτά ιδανικά για ξήρανση