Τι λουλούδια μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο;

Συχνά έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ο μήνας Αύγουστος και το τέλος του καλοκαιριού δεν είναι η ιδανική εποχή για να φυτέψουμε λουλούδια. Δεν είναι εντελώς αναληθές. Τούτου λεχθέντος, η φύση είναι πολύ καλοδουλεμένη… Τίποτα λοιπόν δεν είναι αδύνατο! Ανάμεσα σε δύο συγκομιδές φρούτων και λαχανικών που έχουν πλήρη απόδοση, είναι πολύ πιθανό να φυτευτούν μερικά λουλούδια. Για να δούμε ποιες!

Καλιφόρνια παπαρούνα

Πολύ ανθεκτικό και εύκολο στη σπορά (γιατί δεν είναι πολύ δύσκολο όσον αφορά την ποιότητα του εδάφους), αυτό το πολύχρωμο λουλούδι μπορεί να διακοσμήσει κάθε κρεβάτι! Ιδανική αν είστε λάτρης των λουλουδιών της χώρας, η παπαρούνα Καλιφόρνια είναι ακόμα πιο εύρωστη όταν φυτευτεί στα τέλη του καλοκαιριού.

πορτοκαλί παπαρούνας Καλιφόρνιας
Credits: iStock / Frederic Hodiesne

Το κρίνο της Madonna

Αυτό το ρουστίκ λουλούδι είναι η πινελιά κομψότητας που μπορεί να εξαχνώσει κάθε κήπο, τόσο χάρη στην απίστευτη λευκότητά του όσο και στο μεθυστικό άρωμά του. Φυτεύεται στο τέλος του καλοκαιριού, κατά προτίμηση σε ηλιόλουστο μέρος.

λουλούδι λευκό κρίνου
Credits: iStock / Takako Watanabe

Το νούφαρο

Αυτό όμορφο υδρόβιο λουλούδι Το ουσιαστικό διακοσμεί κάθε πισίνα με τη λιχουδιά και την ποίησή του. Για να ανθίσει, το νούφαρο χρειάζεται στάσιμο νερό και δεν φοβάται ούτε το κρύο ούτε τον παγετό. Από την πλευρά της συντήρησης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα ξεθωριασμένα λουλούδια.

καλλιέργεια νούφαρου
Συντελεστές: suju / Pixabay

Το πουρνάρι

Εκτιμούμε την απλότητα αυτού του μεγάλου λουλουδιού που μπορεί να επιπλώσει κάθε περίγραμμα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί το ύψος του το κάνει εύθραυστο στον αέρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη μια ημι-ηλιόλουστη τοποθεσία προστατευμένη από τις κακές καιρικές συνθήκες.

τριαντάφυλλα τρέμιερ
Πιστώσεις: Sorajack / iStock

ίρις

Η μόνη οδηγία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να φυτέψετε αυτό το λουλούδι μακριά από μέρη που είναι πολύ υγρά, σε μέρος εκτεθειμένο στον ήλιο και όχι πολύ κοντά σε άλλες φυτείες. Στην ίριδα δεν αρέσει να σκιάζεται… Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε από το πλήθος των υπαρχουσών ποικιλιών!

Ίρις
Συντελεστές: Tony Baggett/iStock

Ο ξεχασμένος

Πώς μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτά τα μικρά, μοναδικά χρωματιστά λουλούδια; Ονομάζεται και αυτί ποντικιού, το ξεχασιάρικο φυτεύεται τον Αύγουστο για την ανοιξιάτικη ανθοφορία. Προσοχή όμως, γιατί αυτό το λουλούδι μπορεί να γίνει επεμβατικό.

μυοσωτίς
Credits: Alexandrum79 / iStock

Καλέντουλα

Ονομάζεται και κατιφές, η καλέντουλα είναι ένα επίσημο φυτό που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πράγματι τέλειο για την ενυδάτωση του δέρματος και την ηρεμία του μετά από ηλιακό έγκαυμα για παράδειγμα. Επιπλέον, απωθεί ορισμένα παράσιτα του κήπου.

Ανησυχία
Συντελεστές: PhilippT / Pixabay

Ο φθινοπωρινός κρόκος

Ο κρόκος δεν είναι μόνο προνόμιο των πρώτων ήλιων, γιατί μπορεί να καλλιεργηθεί και το φθινόπωρο όπως υποδηλώνει το όνομά του. Ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο χώμα και τακτικό πότισμα είναι τα μόνα συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθεί αυτό το ευαίσθητο λουλούδι.

κρόκος κρόκος
Συντελεστές: congerdesign / Pixabay

Το κυκλάμινο

Εξίσου στο σπίτι μέσα και έξω, το κυκλάμινο ευδοκιμεί αβίαστα στο μοναδικό του σχήμα. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά χρώματα: λευκό, ροζ, κόκκινο κ.λπ.

Κυκλάμινο
Συντελεστές : Αρμενικά / Pixabay

μυρτιλός

Φυτευμένο τον Αύγουστο, το μύρτιλο παίρνει το χρόνο του για να βλαστήσει κατά τη χειμερινή περίοδο και ανθίζει λίγους μήνες αργότερα. Όπως η καλέντουλα, είναι ένα λουλούδι που εκτιμάται ιδιαίτερα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Είναι επίσης μελιτοφόρο και επομένως ιδανικό για την προσέλκυση εντόμων επικονίασης.

μυρτιλός
Συντελεστές: erwin66as / Pixabay

Euphorbia Erythrea: συντήρηση, έκθεση, μοσχεύματα

Τοπιάρι: 5 κατάλληλα ανθεκτικά φυτά