τα πάντα για το “saucissonier”

Είπες λουκάνικο δέντρο; Αυτό το όνομα είναι εκπληκτικό, ειδικά επειδή αυτό το είδος δέντρου έχει μόνο ένα είδος στην οικογένειά του. Ονομάζεται λουκάνικο λόγω των μάλλον ογκωδών καρπών του που κρέμονται από τα κλαδιά. Το λουκάνικο έχει ύψος μεταξύ 10 και 15 μέτρων. Τα ωμά φρούτα δεν είναι βρώσιμα, αλλά μόλις ψηθούν γίνονται έτσι. Αυτό το δέντρο έχει επίσης την ιδιαιτερότητα ότι γονιμοποιείται μόνο από νυχτερίδες όταν τα λουλούδια ανοίγουν το βράδυ. Τα τελευταία έχουν επίσης την ιδιαιτερότητα να αναδίδουν μια μάλλον ενοχλητική μυρωδιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λουκάνικο.

Πού, πότε και πώς να μεγαλώσει το λουκάνικο;

Αυτό το μη ανθεκτικό δέντρο μπορεί να φυτευτεί όλο το χρόνο όταν το κλίμα είναι ιδανικό. Έξω, δεν καλλιεργείται πραγματικά στη Γαλλία, ακόμα κι αν είναι δυνατό να προσπαθήσουμε να το καλλιεργήσουμε στις λεγόμενες πορτοκαλί περιοχές. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο, στραγγιστικό και μάλλον ουδέτερο. Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να είναι βέλτιστη αφού είναι ένα δέντρο που χρειάζεται πολύ φως και θερμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 0 βαθμούς εάν το φυτέψετε σε εξωτερικό χώρο, διαφορετικά προτιμήστε τη φύτευση σε θερμοκήπιο. Η υψηλή υγρασία είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξή του.

Λουκάνικο Kigelia africana
Πιστώσεις: iStock

Συντήρηση

Αυτό το δέντρο δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση.

Χρήση

Στην Αφρική ο πολτός του φρούτου χρησιμοποιείται για τη σύσφιξη της φλούδας. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθεί ο καρπός για την παραγωγή αιθέριου ελαίου.

Οι φλοιοί έχουν επίσης πολλά οφέλη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των τσιμπημάτων φιδιών, των στομαχόπονων και των πονόδοντου. Επιπλέον, οι Μασάι παράγουν μπύρα μετά από ζύμωση μαγειρεμένων φρούτων σε φέτες.

Λουκάνικο Kigelia africana
Πιστώσεις: iStock

Pachira: φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

«Ζιζάνια; Όχι για τη βιοποικιλότητα!