σχόλιο cultiver Edgeworthia chrysantha ;

Γνωστός ως ο θάμνος του χαρτιού, Edgeworthia chrysantha είναι ένα φυτό που ανθίζει στο τέλος του χειμώνα. Τα πρώιμα, σωληνοειδή, χρυσοκίτρινα άνθη του αναγγέλλουν την επικείμενη άφιξη της άνοιξης. Επιπλέον, θα αρωματίσουν ολόκληρο τον κήπο σας. Όσο για τα φύλλα του, είναι ανοιχτό πράσινο και σκουραίνουν με τον καιρό. Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για την καλλιέργεια του θάμνου χαρτιού.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε τον θάμνο χαρτιού;

Το όνομά του ως θάμνος χαρτιού προέρχεται από το γεγονός ότι οι ίνες αυτού του φυτού χρησιμοποιούνται στην Ασία για την κατασκευή ορισμένων χαρτιών. Αυτές οι ίνες χρησιμοποιούνται κυρίως για χαρτί washi mitsumata στην Ιαπωνία.

Στη Γαλλία καλλιεργούμε κυρίωςEdgeworthia chrysantha στο Νότο, καθώς ο θάμνος χρειάζεται ένα ζεστό περιβάλλον.

Η ιδανική εποχή για τη φύτευση του θάμνου είναι στις αρχές του φθινοπώρου ή στα τέλη της άνοιξης. Απλώς θυμηθείτε να δουλέψετε καλά το έδαφος πριν τη φύτευση.

Θάμνος από χαρτί Edgeworthia chrysantha
Πιστώσεις: iStock

Για την έκθεση, επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος, γιατί σε αυτό το φυτό δεν αρέσει πολύ η σκιά ακόμα κι αν ανέχεται τη μερική σκιά. Είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε σε τοίχο που βλέπει νότια ή δυτικά, αυτό θα το προστατεύσει από τους ψυχρούς ανέμους.

Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ, πλούσιο σε οργανική ουσία, υγρό και κυρίως καλά στραγγιζόμενο. Σε άλλα μέρη παρά στο Νότο, είναι επίσης σκόπιμο να καλλιεργούνται σε γλάστρες.

Η συνέντευξη

Αφού εγκατασταθεί σωστά, ο δακτύλιος χαρτιού δεν χρειάζεται πραγματικά συντήρηση. Στην αρχή, το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό και στη συνέχεια θα είναι απαραίτητο να παρακολουθείται ιδιαίτερα σε περιόδους ξηρασίας.

Το φθινόπωρο, θυμηθείτε να βάλετε μια καλή στρώση σάπια φύλλα καθώς μειώνεται κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης. Τέλος, το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορείτε ακόμα να ελέγξετε την ανάπτυξη κόβοντας ελαφρά τα κλαδιά. Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται πάντα μετά την ανθοφορία, έτσι ώστε να έχετε την ευκαιρία να δείτε ξανά άνθιση το επόμενο έτος.

Τι είναι τα αλλεργιογόνα των φυτών;

φύτευση, κλάδεμα, καλλιέργεια και συντήρηση