συμβουλές, φύτευση, συντήρηση και ανθοφορία

Η αμαρυλλίδα δεν είναι το πιο ανθεκτικό λουλούδι αφού δεν υποστηρίζει θερμοκρασίες κάτω από 10°C (κάτι που ήδη δεν είναι κακό!), αλλά είναι πολύ πιθανό να αναγκάσουμε την ανθοφορία της σε εσωτερικούς χώρους για να συμπέσει με τα Χριστούγεννα! Από το φθινόπωρο βρίσκουμε τους βολβούς σε προσφορά σε κέντρα κήπου ή ακόμα και απευθείας σε γλάστρες έτοιμους να ανθίσουν. Αυτό το υπέροχο λουλούδι είναι αξιοσημείωτο για τα πολύ μεγάλα λουλούδια του σε έντονα ή παστέλ χρώματα. Προσοχή, μην μπερδεύετε την αμαρυλλίδα με μεγάλα άνθη που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους για να προσφέρει μοναδική ανθοφορία τα Χριστούγεννα και την μπελαντόνα Amaryllis. Το πρώτο είναι μη ανθεκτικό ενώ το τελευταίο είναι ένα ανθεκτικό φυτό που καλλιεργείται στο έδαφος και ανθίζει από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου. Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά της όμορφης αμαρυλλίδας.

Πότε και πού να φυτέψετε αμαρυλλίδες;

Αν μιλάμε για φυσική ανθοφορία, η αμαρυλλίδα αποκαλύπτει τα πέταλά της την άνοιξη. Αλλά είναι πολύ συνηθισμένο να σπεύδω ανθίζει για να μπορεί να στολίσει το τραπέζι σας στις γιορτές. Είναι λοιπόν απαραίτητο να φυτέψουμε την αμαρυλλίδα το φθινόπωρο για ανθοφορία το χειμώνα Ή φυτέψτε το στο τέλος του χειμώνα για την ανοιξιάτικη ανθοφορία.

Η Αμαρυλλίς ευδοκιμεί σε α χώμα για γεράνια. Σε μια γλάστρα, τοποθετήστε το φυτό σε ζεστό μέρος στο φως. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω 18°C και ειδικά χωρίς άμεσο ήλιο.

Σχόλιο φυτευτής l’amaryllis ;

Η Αμαρυλλίς καλλιεργείται σε γλάστρες. Επιλέξτε μια βαριά κατσαρόλα (τερακότα για παράδειγμα) λίγο μεγαλύτερη από τον βολβό της. Η γλάστρα πρέπει να έχει διάμετρο περίπου 2 έως 4 cm μεγαλύτερη από τη λάμπα.

Φυτέψτε τη λάμπα μέσα δυο τριτα στο χώμα γλάστρας, το τελευταίο τρίτο πρέπει να προεξέχει πάνω από την επιφάνεια. Στη συνέχεια, ποτίζουμε χωρίς να πνίγουμε το φυτό και κυρίως όχι τις ρίζες. Όταν πρόκειται για βλάστηση, μην το ξεχνάτε παιδαγωγός το στέλεχος του λουλουδιού. Είναι δυνατή η προσθήκη λιπάσματος για ανθοφόρα φυτά όπως το γεράνι.

αμαρύλλις
Πιστώσεις: stux / PIxabay

Πώς να ποτίζετε και να φροντίζετε την αμαρυλλίδα;

Είναι καλύτερα να ποτίζετε την αμαρυλλίδα με το νερό της βροχής και σε θερμοκρασία δωματίου. Ποτίζετε τακτικά όταν η επιφάνεια του εδάφους στεγνώσει. ΜΕΓΑΛΟ’υγρό λίπασμα αναμιγνύεται με νερό όταν το φυτό βγάζει τα πρώτα του φύλλα.

Η αμαρυλλίδα δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Συνεχίστε λοιπόν να το ποτίζετε και να το λιπαίνετε μέχρι να μαραθεί.

Πηγή: gammvert, Aujardin

Σχετικά Άρθρα:

Ντάλια: συμβουλές φύτευσης και φροντίδα

Τουλίπες: φύτευση και φροντίδα

Χρυσάνθεμα: φύτευση, κλάδεμα και φροντίδα

6 πρωτότυπα μπαχαρικά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι

Olivier: πώς να το προστατέψετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα;