συμβουλές, φύτευση και συντήρηση του χρυσού δέντρου

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μιμόζας, αλλά τα πιο γνωστά είδη στη Γαλλία είναι η χειμερινή μιμόζα και η μιμόζα 4 εποχών. Τα υπέροχα χρυσαφένια άνθη της μιμόζας είναι αναγνωρίσιμα από όλα, γιατί έχουν την ιδιαιτερότητα να ανθίζουν τον χειμώνα! Θα παρατηρήσετε λοιπόν την ανθοφορία της μιμόζας από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Το άρωμα των λουλουδιών του είναι πολύ έντονο και σαγηνευτικό, ειδικά στον ήλιο. Ακολουθούν ορισμένες αναπτυσσόμενες συμβουλές και συμβουλές για τη φροντίδα της μιμόζας.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε μιμόζα;

Η μιμόζα φυτεύεται μέσα άνοιξη ή ακόμα καλύτερα να φθινόπωρο για την προώθηση της ριζοβολίας. Φυτεύεται τόσο σε γλάστρες όσο και στο έδαφος. Το πιο σημαντικό είναι να το εκθέσετε σε ένα ηλιόλουστο μέρος. Η κατσαρόλα πρέπει να τοποθετηθεί πλήρως soleil, κοντά σε παράθυρο. Τότε θα είναι δυνατό να το βγάλετε την άνοιξη, αλλά φροντίστε να το προστατέψετε από τον άνεμο. Στο έδαφος, τοποθετήστε το φυτό σας αν είναι δυνατόν σε μια προστατευμένη γωνιά του κήπου. Η μιμόζα δεν ανέχεται το στάσιμο νερό. Η γη πρέπει να είναι καλή στραγγισμένο και φτωχός, ακόμη και βραχώδης. Φέρτε άμμο αν είναι δυνατόν, η μιμόζα εκτιμά τα βαριά και ασβεστούχα εδάφη.

Για φύτευση σε γλάστρα (κατά προτίμηση το χειμώνα), επιλέξτε γλάστρα με τρύπα στον πάτο, καθώς η καλή αποστράγγιση του νερού είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του. Βάλε ένα αποχέτευση-απορροή στο κάτω μέρος για να προωθήσετε αυτή τη ροή με πήλινες μπάλες ή χαλίκι για παράδειγμα. Στη συνέχεια, ετοιμάστε ένα υπόστρωμα που αποτελείται από 2/5 χώμα για γεράνια, 2/5 χώμα ερείκης και 1/5 ​​άμμο ποταμού και προσθέστε δύο χούφτες κομπόστ. Τοποθετήστε τη μιμόζα στη μέση χωρίς να σπάσετε τη ρίζα και νερό.

μιμόζα
Συντελεστές: jackmac34 / Pixabay

Πώς να διατηρήσετε τη μιμόζα;

Προσοχή στην υψηλή θερμοκρασία, γιατί αν η μιμόζα δεν αντέχει στην υγρασία, δεν αντέχει ούτε στη ζέστη. ξηρασία. Σε μια γλάστρα, η μιμόζα στεγνώνει πιο γρήγορα, οπότε φροντίστε να ποτίζετε τακτικά. Το καλοκαίρι προτιμήστε το πότισμα το βράδυ. Το έδαφος πρέπει να είναι πάντα υγρό, αλλά όχι πολύ. Κατά την περίοδο ανάπτυξης, φέρτε λίπασμα κάθε 15 ημέρες. Σε μια κατσαρόλα, θα χρειαστεί κλαδεύω τη μιμόζα κοντεύοντας τα παλιά κλαδιά για να δώσετε στο φυτό σας το επιθυμητό σχήμα. Ωστόσο, να το κάνετε πάντα μετά την ανθοφορία.

Η μιμόζα στο έδαφος πρέπει οπωσδήποτε να προστατεύεται με πέπλο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αντέχει σε θερμοκρασία έως -5°C αρκεί να μην αντέξει! Καλύψτε επίσης το πόδι με αποξηραμένα φύλλα. Οσον αφορά πότισμα, θα πρέπει να είναι μέτρια. Η μιμόζα χρειάζεται ιδιαίτερα νερό όταν είναι ζεστή. Κλαδέψτε τα κλαδιά που έχουν ήδη ανθίσει για καλύτερη αναγέννηση. Από την άλλη, μην κλαδεύετε ποτέ το χειμώνα, αλλιώς δεν θα έχετε λουλούδια.

Πηγές : Αγροτικός, Meillandrichardier

Σχετικά Άρθρα:

Αμμώδες έδαφος: 8 ιδανικά φυτά για αμμώδες έδαφος

Μπουκαμβίλια: συμβουλές, φύτευση και συντήρηση

Αμαρυλλίς: συμβουλές, φύτευση, συντήρηση και ανθοφορία

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τριαντάφυλλα

πότε και πώς να τα μαζέψετε;