συμβουλές φύτευσης και φροντίδα

Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στα Χριστούγεννα, οπότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτά ή μάλλον να προετοιμάσετε τον κήπο σας! Ωστόσο, τα χειμωνιάτικα λουλούδια είναι σπάνια και θα τα βρείτε στη λίστα. Το υπέροχο χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο (hellebore) ονομάζεται εύστοχα, γιατί είναι το χειμώνα που μπορούμε να παρατηρήσουμε την ανθοφορία του. Αυτό το αειθαλές πολυετές είναι μέρος της οικογένειας Ranunculaceae. Όταν τελειώνει η ανθοφορία, το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο αποκαλύπτει τα υπέροχα πέταλά του για να ομορφύνει τον κήπο. Αυτό το φυτό μεγαλώνει ακόμα και κάτω από το χιόνι, γιατί το κρύο και η έλλειψη σκιάς δεν το ενοχλούν. Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές για τη φύτευση και τη φροντίδα του ελλεβόρου.

1) Πότε και πού να φυτέψετε το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο;

Το Hellebore καλλιεργείται σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας. Αυτός είναι συνιστάται η φύτευση ελλεβόρου το φθινόπωρο για μια ωραία ανθοφορία το χειμώνα. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο ανθίζει μόνο μετά από 1 ή 2 χρόνια, οπότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Εάν το στάδιο της φύτευσης γίνει καλά, θα δείτε το φυτό σας να ανθίζει για πολλά χρόνια.

Προτιμήστε ένα πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος καθώς και α μερική έκθεση σε σκιά. Το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο φοβάται την υπερβολική υγρασία στη γη.

2) Πώς να φυτέψετε ελλέβουρο;

Το φυτό μπορεί να είναι απευθείας φυτεύονται στον κήπο ή σε ζαρντινιέρα για βεράντες και μπαλκόνια.

Βήματα:

  • Σκάψτε το χώμα για να αφαιρέσετε όλα τα ζιζάνια και τις πέτρες.
  • Προσθέστε χώμα φύτευσης και κομποστοποιημένη κοπριά στο έδαφος.
  • Βουτήξτε τις γλάστρες των φυτών σε νερό για να τις βρέξετε πριν τις φυτέψετε.
  • Κάντε μια τρύπα 20 έως 25 cm (διπλάσιο από τον όγκο του κάδου).
  • Τοποθετήστε κάθε φυτό σε απόσταση περίπου τριάντα εκατοστών μεταξύ τους.
  • Τοποθετήστε το στόκο στη μέση της τρύπας, η κορυφή του πρέπει να συμπίπτει με το ύψος του εδάφους.
  • Γεμίστε την τρύπα με το υπόλοιπο χώμα και χτυπήστε ελαφρά.
  • Ποτίστε γενναιόδωρα.

μην ξεχάσεις να σάπια φύλλα γύρω από το σχέδιο με νεκρά φύλλα ή άλλη οργανική ύλη που θα τροφοδοτήσει το έδαφος. σάπια φύλλα θα κρατήσει επίσης το χώμα δροσερό et θα προστατεύσει τις ρίζες.

Για ένα καλλιέργεια σε γλάστρεςαπλά πρέπει να φτιάξετε ένα μείγμα από αργιλώδες και χώμα γλάστρας.

Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο Hellebore
Συντελεστές: Hans / Pixabay

3) Συντήρηση ελλεβόρου

Μόλις καθιερωθεί, το Χριστουγεννιάτικο Τριαντάφυλλο απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα και θα ανθίσει στην ίδια τοποθεσία για πολλά χρόνια.

Πότισμα: Το πρώτο έτος, πρέπει να είναι τακτικό για την προώθηση της ριζοβολίας. Προσοχή στα λιμνάζοντα νερά ή την υπερβολική υγρασία που μπορεί να είναι μοιραία για το φυτό.

Τομή : Αφαιρέστε σταδιακά τα μαραμένα, λεκιασμένα ή ξεθωριασμένα φύλλα. Μόλις ανθίσει, αφαιρέστε τα λουλούδια που ξοδεύτηκαν.

Λίπασμα: Στον κήπο, φροντίστε να προσθέτετε τακτικά χούμο την άνοιξη και σάπια φύλλα το χειμώνα. Στις γλάστρες, το υπόστρωμα φτωχαίνει γρήγορα, μη διστάσετε να προσθέσετε λίπασμα.

Πηγές : Meillandrichardier, έξυπνη κηπουρική

Σχετικά Άρθρα:

Λωτός: πώς να φυτέψετε το δέντρο λωτός και πώς να το διατηρήσετε;

Βρώσιμα άγρια ​​φυτά: 10 ποικιλίες για συγκομιδή στη φύση

Τριαντάφυλλα: πώς και πότε να κλαδέψετε ανάλογα με τις ποικιλίες τους;

καθαρά πράσινα φύλλα φυτών

8 ποικιλίες αχλαδιών για να διαλέξετε ανάλογα με τον κήπο σας