πώς να φροντίσετε το κινεζικό φυτό χρήματος

Το Pilea Peperomioides απευθύνεται σε πολλούς εκκολαπτόμενους κηπουρούς με τα φύλλα του σε σχήμα μίνι λωτού. Όπως και η ξυλόξινη, η πύρα είναι ένα πολύ μοντέρνο φυτό! Το φύλλωμά του θυμίζει επίσης μικρά νομίσματα, γεγονός που του έχει κερδίσει τη φήμη του τυχερού φυτού. Επιπλέον, το pilea έχει πολλά παρατσούκλια όπως κινέζικο φυτό χρήματος, φυτό τηγανίτας, φυτό λεφσέ ή φυτό ιεραποστολικό. Αυτό το πράσινο φυτό δεν είναι απαιτητικό και βρίσκει πολύ καλά τη θέση του σε εσωτερικούς χώρους. Ανακαλύψτε όλα τα βήματα για να μεγαλώσετε το τυχερό σας φυτό!

1) Πότε και πού να φυτευτεί η Pilea Peperomioides;

Αυτό το υπέροχο χυμώδες φυτό που προέρχεται από την Κίνα φυτεύεται την άνοιξη. Είναι φυτό εσωτερικού χώρου που χρειάζεται πολύ φωτεινό χώρο, αλλά χωρίς άμεσο ήλιο με κίνδυνο να το κάψει. Αυτό το γραφικό φυτό χρειάζεται α ελαφρύ και αποστραγγιστικό υπόστρωμα. Ένα μείγμα από χώμα τύρφης και φρέσκου ερείκης είναι υπεραρκετό. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στον πάτο της γλάστρας πήλινα βότσαλα (τρυπημένα για να στραγγίσει καλά το νερό) για να στραγγίσει καλά και να μην πνιγούν οι ρίζες.

2) Διασκεδαστικό είναι το Pilea

Τα φύλλα τείνουν να στρέφονται προς τον ήλιο, οπότε μην διστάσετε στροφή τη γλάστρα από καιρό σε καιρό για να διατηρείται το φυτό ισορροπημένο. Η πύρα είναι εύκολη στη συντήρηση και απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα, ωστόσο α υπερβολική υγρασία μπορεί να είναι μοιραίο για αυτόν. Συχνότητα ποτίσματος πρέπει να είναι τακτικά: δύο φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και με διαφορά 10 ημερών το χειμώνα. Το λίπασμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν θέλετε πραγματικά να προσθέσετε λίγο, επιλέξτε λίπασμα για πράσινα φυτά ή για κάκτους σε πολύ χαμηλή δόση. Το φυτό σας θα πρέπει να μετατοπίζεται την άνοιξη κάθε δύο χρόνια.

Το χειμώνα το κλίμα πρέπει να είναι ήπιο, γιατί αν αγαπά τη ζέστη, η πύρα δεν υποστηρίζει θερμοκρασίες κάτω από 10°C. Σε επίπεδο κλαδέματος, χρειάζεται μόνο να τσιμπήσετε τους μίσχους μετά από ένα μπουμπούκι, για να διευκολύνετε την ανάπτυξη.

3) Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα

Η πύρα αναπαράγεται με μοσχεύματα νεαρών μίσχων περίπου 6-7 cm που είναι βλαστοί που βρίσκονται στο παρδαλός του μητρικού φυτού. Απλά πρέπει να επιλέξετε τους νεαρούς μίσχους με 3 έως 5 φύλλα με μια κοφτερή, απολυμασμένη λεπίδα. Στη συνέχεια, ξαναφυτέψτε το νεαρό στέλεχος σε χώμα γλάστρας και ποτίστε τακτικά. Το χώμα πρέπει να παραμένει πάντα ελαφρύ βρεγμένος, αλλά προσέξτε να μην πνιγούν οι ρίζες. Τοποθετήστε το κόψιμο σας σε ένα δωμάτιο φωτεινός, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε επίσης να βάλετε τα μοσχεύματα σε νερό ώστε να παράγουν ρίζες και μετά τοποθετήστε τα σε μια γλάστρα γεμάτη με χώμα γλάστρας.

Πηγές : Detentejardin, Gerbeaud, Παραιτούμαι

Σχετικά Άρθρα:

Αλόη βέρα: πώς να τη διατηρήσετε και να μαζέψετε το τζελ της;

Νάρκισσος: φυτέψτε το φθινόπωρο για όμορφα λουλούδια την άνοιξη

Σαρκοβόρο φυτό: πώς να διατηρήσετε το Dionaea Muscipula

φύτευση, καλλιέργεια, συντήρηση και κλάδεμα

Γκρέιπφρουτ: φύτευση, καλλιέργεια και συγκομιδή