πώς να μεγαλώσει το φυτό μολυβιού;

Euphorbia tirucalli, που ονομάζεται pencil plant, είναι ένα παχύφυτο με γραφική εμφάνιση. Αυτό το θαμνώδες χυμώδες είναι μέρος της οικογένειας Euphorbiaceae. Πολύ αισθητικό, βρίσκεται σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, επειδή η δημοτικότητά του αυξάνεται μόνο. Προσέξτε το ίδιο με το λάτεξ (λευκό χυμό) που είναι εξαιρετικά τοξικό. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια του Pencil Spurge.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε το μολύβι spurge;

Το φυτό μολυβιού είναι ένα θαμνώδες φυτό: δημιουργεί πολλά λεπτά και κάθετα κλαδιά. Αυτό είναι που του δίνει το όνομα φυτό μολυβιού. Στο φυσικό του περιβάλλον, το Pencil Euphorbia μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα ύψος! Ανθίζει την άνοιξη. Στη συνέχεια το φυτό αποκαλύπτει μικρά κίτρινα άνθη. Μετά τα λουλούδια, μπορείτε να δείτε μικρά, στρογγυλά, τριχωτά φρούτα: προσοχή, είναι τοξικά!

Στη Γαλλία, αυτό το παχύφυτο καλλιεργείται μόνο σε γλάστρες και σε εσωτερικούς χώρους. Εκτιμά επίσης τα θερμοκήπια, τους χειμερινούς κήπους ή μια βεράντα για να περάσει τη χειμερινή περίοδο.

Για φύτευση, πάρτε μια γλάστρα με μια τρύπα στο κάτω μέρος για αποστράγγιση και αποτρέψτε τη στασιμότητα του νερού στον θόλο. Προσθέστε ένα υπόστρωμα που αποτελείται από 1/3 χώμα κήπου, 1/3 άμμο και 1/3 χώμα γλάστρας. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε ένα ποιοτικό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Τοποθετήστε το φυτό σας στη μέση της γλάστρας και γεμίστε τα κενά του υποστρώματος που δημιουργήθηκε έτσι.

Euphorbia tirucalli crayon φυτό euphorbe
Συντελεστές: skymoon13 / iStock

Η συντήρηση του Euphorbia tirucalli

Από την πλευρά της συντήρησης, απλά πρέπει να είστε τακτικοί στα ποτίσματα από την άνοιξη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ποτίστε με φειδώ, καθώς το φυτό μολυβιού φοβάται την υπερβολική υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στεγνώνει καλά ανάμεσα σε δύο ποτίσματα. Επιπλέον, σταματήστε κάθε παροχή νερού από τον Οκτώβριο, και αυτό, όλο τον χειμώνα.

Μπορείτε να φέρετε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά κατά τη θερινή περίοδο.

Η ανάπτυξή του είναι ιδιαίτερα γρήγορη, επομένως η μεταφύτευση είναι πολύ σημαντική. Μόλις το φυτό νιώσει λίγο στριμωγμένο, προχωρήστε με τη μεταφύτευση στο τέλος της άνοιξης, όταν θα γίνει η βλαστική επανεκκίνηση.

Το μολύβι μπορεί μερικές φορές να γίνει επεμβατικό. Αν συμβαίνει αυτό, αρκεί να μειωθούν οι εισροές νερού και λιπασμάτων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει την ανάπτυξή του.

Όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν, μπορείτε να βγάλετε τη γλάστρα στον κήπο. Ωστόσο, προσέξτε τις διαφορές θερμοκρασίας και φροντίστε να εγκλιματίσετε σιγά σιγά το φυτό σας. Για την περίοδο αδράνειας, τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα δωμάτιο που είναι μεταξύ 7 και 15°C.

Euphorbia tirucalli δεν φοβάται πραγματικά τις ασθένειες και τα παράσιτα δεν του επιτίθενται. Από την άλλη πλευρά, η υγρασία παραμένει εχθρός της.

9 φυτά για να υιοθετήσετε έναν κήπο στα βουνά

Τριαντάφυλλα: τεχνικές καλλιέργειας για αρχάριους