πώς να μεγαλώσει αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου σε ροζέτα;

Με καταγωγή από τα υγρά δάση της Βραζιλίας, η νεογέλια είναι ένα επίφυτο φυτό. Αυτό το τροπικό φυτό χρειάζεται θερμότητα για να ανθίσει, γι’ αυτό και καλλιεργείται ως φυτό εσωτερικού χώρου στη Γαλλία, και γενικότερα στην Ευρώπη. Αποτελείται από στιβαρά φύλλα που σχηματίζουν οδοντωτούς χαλκοπράσινους ροζέτες. Την ώρα της ανθοφορίας, τα φύλλα στο κέντρο των ροζέτες γίνονται σκούρο κόκκινο. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανάπτυξη νεορεγελίας.

Πού, πότε και πώς καλλιεργείται η νεογέλια;

Πριν ξεκινήσετε την καλλιέργεια της νεογέλιας, να γνωρίζετε ότι μετά την ανθοφορία το φυτό πεθαίνει, αλλά πρώτα δημιουργεί βλαστούς για να μπορέσει να συνεχίσει. Επιπλέον, στο φυσικό του περιβάλλον, το φυτό κάνει αποθήκες βροχής στην καρδιά του. Για μια καλλιέργεια εσωτερικού χώρου, είναι επομένως σε αυτό το μέρος που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί το πότισμα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη διατήρηση ενός ευνοϊκού επιπέδου υγρασίας για το φυτό.

Όπως είπαμε προηγουμένως, η νεογέλια είναι ένα φυτό που αγαπά τη θερμότητα. Το δωμάτιό σας πρέπει να θερμαίνεται μεταξύ 18 και 27°C. Το καλό φως είναι επίσης απαραίτητο, αλλά χωρίς άμεσο ήλιο. Το υπόστρωμα πρέπει να είναι ένα μείγμα από κομπόστ ορχιδέας, ίνες καρύδας και περλίτη. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα υπόστρωμα που να αποτελείται από το μισό κομπόστ κηπευτικών και το άλλο μισό κομπόστ ορχιδέας.

Είναι δυνατόν να σπείρουμε νεογέλια, αλλά χρειάζεται πολύ τεχνική. Η θερμοκρασία που απαιτείται για τη σπορά είναι 27°C.

Η φύτευση πραγματοποιείται κυρίως χάρη στο εκδόσεις του φυτού την άνοιξη.

Neoregelia carolinae Neorégelia
Πίστωση: Kateryna Kukota / iStock

Η συνέντευξη

Δεδομένου ότι η νεογέλια είναι τροπικής προέλευσης, η εξάτμιση τα καθημερινά φύλλα είναι απαραίτητα. Διατηρήστε επίσης το έδαφος δικαστικά έξοδα συνεχώς κάνοντας τακτικό πότισμα, αλλά χωρίς υπερβολή. Το απόθεμα νερού που βρίσκεται στην καρδιά του φυτού πρέπει να ανανεώνεται κάθε 4 έως 5 εβδομάδες. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό και, αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε νερό της βροχής.

ο μεταφύτευση γίνεται κάθε άνοιξη όταν τα κορόιδα χωρίζονται. Κόψτε τυχόν ξεθωριασμένες ροζέτες.

Είναι ένα αρκετά εύρωστο φυτό, αλλά οι αλευρώδεις κοριοί μπορούν μερικές φορές να του επιτεθούν. Επομένως, μη διστάσετε να αποτρέψετε τις επιθέσεις με φυσικές θεραπείες.

Wintergreen: φυσικό αντιφλεγμονώδες

φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή ιαπωνικών εσπεριδοειδών