πώς να καλλιεργήσετε λουλούδι πορσελάνης

Το hoya είναι ένα φυτό με άτυπη και θεαματική ανθοφορία. Τα άνθη του μάλιστα έχουν τη μορφή μικρών λουλουδιών ανθοδέσμων εκτυφλωτικού χρώματος που θυμίζει πορσελάνη. Στη Γαλλία, καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες. Το hoya αναδίδει επίσης ένα υπέροχο λουλουδάτο άρωμα που θα ταριχεύσει το εσωτερικό σας. Η ανθοφορία εμφανίζεται στα τέλη της άνοιξης και εκτείνεται μέχρι το φθινόπωρο. Αν έχετε την τύχη να φτάσετε την ώρα της ανθοφορίας, να ξέρετε ότι η διαδικασία είναι θεαματική! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το hoya, το φυτό πορσελάνης.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε hoya;

Γενικά, το hoya αγοράζεται σε γλάστρα, γιατί είναι δύσκολο να το καλλιεργήσουμε σε ανοιχτό έδαφος στα γεωγραφικά πλάτη μας. Αν θέλετε να το κερδίσετε, κάντε το πάντα την άνοιξη.

Το hoya πρέπει να τοποθετείται σε ηλιόλουστο μέρος, αλλά χωρίς άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Το φυτό δεν του αρέσει να μετακινείται, ειδικά όταν τα μπουμπούκια των ανθέων διογκώνονται. Πράγματι, αν αλλάξετε τον προσανατολισμό ενώ τα μπουμπούκια των ανθέων μεγαλώνουν, θα πέσουν και δεν θα έχετε άλλες ανθίσεις για 2 έως 3 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι τα άνθη σχηματίζονται πάντα στους ίδιους μίσχους που μεγαλώνουν με τα χρόνια.

Αν και τα πάει καλά σε εσωτερικούς χώρους, η περίοδος λήθαργου πρέπει να τηρείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το χόγια πρέπει να τοποθετείται σε δωμάτιο στους 12-15°C. Ένας χειμερινός κήπος ή βεράντα θα ήταν ιδανικός.

hoya
Credits: Αρμάστας / iStock

Η συνέντευξη

Το χειμώνα σταματήστε τελείως το πότισμα. Τον υπόλοιπο χρόνο, η γη πρέπει να διατηρείται ελαφρώς υγρή ανά πάσα στιγμή, αλλά προσέξτε το υπερβολικό νερό! Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, θολώστε το φύλλωμα περιστασιακά, ειδικά όταν ο αέρας είναι στεγνός.

Μπορείτε να προσθέσετε λίπασμα για ανθοφόρα φυτά την άνοιξη και το καλοκαίρι, μία φορά κάθε 15 ημέρες.

Η μεταφύτευση πραγματοποιείται την άνοιξη, ειδικά εάν οι ρίζες αρχίσουν να μην έχουν χώρο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από χώμα γλάστρας και άμμο για να ελαφρύνετε το όλο πράγμα. Μπορείτε ταυτόχρονα να κλαδέψετε τα κλαδιά για να συμπυκνώσετε το φυτό.

Το Hoya είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία, επομένως είναι καλύτερο να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών. Από την άλλη πλευρά, είναι ευαίσθητο στην επίθεση από αλευρώδη. Θυμηθείτε να ελέγχετε τακτικά το φύλλωμα.

Μυρτιά: σπορά, φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

10 λουλούδια του φθινοπώρου για να φέρουν χρώμα στον κήπο