Πώς να επιλέξετε φρούτα για καλλιέργεια σε γλάστρες;

Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη γη – ή ακόμα και έναν κήπο – που μας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε φρούτα και λαχανικά. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να εγκαταλείψετε: πολλά οπωροφόρα δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν σε γλάστρες και επομένως είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε μπαλκόνια ή βεράντες. Όπως αυτό που δεν υπάρχουν μόνο αρωματικά βότανα!

Επιλέξτε προσεκτικά τα οπωροφόρα δέντρα

Όπως και με τα λαχανικά, πολλά φρούτα καλλιεργούνται εύκολα σε μπαλκόνια και βεράντες. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι προσαρμογές να το κάνουμε για να πάνε όλα προς το καλύτερο!

Εάν δεν έχετε πολύ χώρο στο μπαλκόνι σας, θα είναι πιο σοφό, για παράδειγμα, να προτιμήστε μικρά φυτά που δεν θα πιάνει πολύ χώρο!

Ενώ ορισμένα δέντρα αναπτύσσονται πολύ καλά σε γλάστρες, άλλα θα είναι πιο περίπλοκο να αναπτυχθούν εάν δεν βρίσκονται στο έδαφος. Αλλά η επιλογή είναι ακόμα αρκετά μεγάλη !

Μίνι φρούτο

Στο πλάι του μούραυπάρχουν φυσικά οι φράουλες και σμέουρααλλά και μαύρες σταφίδες, σταφίδες, βατόμουρα και βατόμουρα. Χωρίς να ξεχνάμε το ντοματίνιααπαραίτητο το καλοκαίρι!

Η σταφίδα και η σταφίδα συλλέγονται, για παράδειγμα, τους μήνες του Ιουνίου και Ιουλίου. Προσοχή, ταμίας μπορεί να βάλει ένα με δύο χρόνια πριν παράγουν φρούτα.

Σμέουρα, φράουλες και ντοματίνια και μην φοβάστε τον ήλιο και αναπτύσσονται σε μεγάλο χρονικό διάστημα που διαρκεί από τις αρχές έως τα τέλη του καλοκαιριού. Αν έχετε βεράντα ή μπαλκόνι με νότιο προσανατολισμό, αυτό είναι ιδανικό!

Για συγκομιδή τέλος του καλοκαιριού, ή ακόμα και στις αρχές του φθινοπώρου, θα χρειαστεί να στραφείτε στα βατόμουρα και τα βατόμουρα. Για το πρώτο, επιλέξτε α μάλλον όξινο χώμα για να εξελιχθεί καλύτερα.

λεμονιά γλάστρα μπαλκόνι εσωτερικό νερό
Πιστώσεις: iStock / duh84

Οπωροφόρα δέντρα

Είναι τέλεια αν δεν αγαπάτε πολύ τα κόκκινα φρούτα. Υπάρχουν μερικά σε μικρή μορφή που μπορούν (για κάποιους) να αναπτυχθούν σε μια στήλη, όπως μηλιά, δαμασκηνιά, κερασιά, αχλάδι, ροδάκινο και νάνος βερίκοκο. Περιέργως, υπάρχουν επίσης συκιές και γρεναδιέρηδες νάνοι! Σημειώστε επίσης τη δυνατότητα απόκτησης α δέντρο ακτινίδιο για μια φθινοπωρινή συγκομιδή.

Ταυτόχρονα δέντρα που αναπτύσσονται εσπεριδοειδές είναι ασφαλή στοιχήματα. Για να διασφαλιστεί η καλή ανάπτυξη, είναι καλύτερο να παρέχετε βαθιά δοχεία στα οποία οι ρίζες μπορούν εύκολα να χαλαρώσουν. ο αρχάριους κηπουρικής ευνοούν δέντρα όπως μηλιές, κερασιές, αχλαδιά και λεμονιά.

Θέμα γούστου

Το έχουμε δει, τοΟι χρόνοι συγκομιδής ποικίλλουν ανάλογα με το φρούτο που επιλέγεται. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις επιθυμίες σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε! Για παράδειγμα, αν θα πάτε διακοπές τον Αύγουστο ή για μεγάλα χρονικά διαστήματαείναι καλύτερα να στραφείτε σε φρούτα όπως το φραγκοστάφυλο ή το φραγκοστάφυλο…

Ένα είναι σίγουρο, τις ποσότητες που συγκομίστηκαν δύσκολα θα γεμίσει πολλά βάζα μαρμελάδας. Αυτός ο τύπος πολιτισμού ταιριάζει καλύτερα σε α περιστασιακή κατανάλωση. Και αυτό δεν είναι τόσο κακό! φράουλες με ζάχαρη, smoothies, τάρτα βατόμουρου ή μύρτιλου, βατόμουρα με τυρί κότατζ κ.λπ. Απλά αφήστε τις επιθυμίες σας να μιλήσουν!

Σχετικά Άρθρα:

Συκιά: πώς να κλαδέψετε αυτό το οπωροφόρο δέντρο το χειμώνα;

Ροδάκινα και νεκταρίνι: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα οπωροφόρα δέντρα

6 έξυπνα κόλπα για να καλλιεργήσετε εύκολα φρούτα, λαχανικά και φυτά σε εσωτερικούς χώρους

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις κερασιές!

Φουντούκι: φύτευση, κλάδεμα και συντήρηση