Πώς διαχειμάζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Από τις αρχές του χειμώνα, και μερικές φορές ακόμη και στο τέλος του φθινοπώρου, αρχίζει η περίοδος ανάπαυσης των φυτών. Στη συνέχεια λέγεται ότι μπαίνουν σε λήθαργο. Και αυτό είναι καλό, γιατί το έχουν πραγματικά ανάγκη! Αυτή η ξεκούραση είναι πράγματι απαραίτητη για να ξυπνήσουν τα φυτά σας με στυλ στις αρχές της άνοιξης. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για να βοηθήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας να αδρανούν.

Διαχειμάζοντας φυτά εσωτερικού χώρου

Μόλις πέσει οι θερμοκρασίες, τα φυτά έξω αλλάζουν όψη. Ωστόσο, τα φυτά εσωτερικού χώρου σας δεν έχουν ανοσία στον χειμώνα, καθώς αλλάζουν και οι ανάγκες τους. Πράγματι, θα χρειαστούν λιγότερο φως, νερό και λίπασμα, και μερικές φορές ακόμη και καθόλου. Θα χρειαστεί επίσης να τα προστατέψετε από το κρύο και τα ρεύματα, καθώς είναι πιο ευαίσθητα σε αυτά αυτή την περίοδο.

Επιπλέον, το χειμώνα, τείνουμε να αυξάνουμε τη θερμοκρασία των δωματίων λόγω της θέρμανσης. Θυμηθείτε λοιπόν να αλλάξετε τα φυτά σας εγκαθιστώντας τα σε δροσερό δωμάτιο (μεταξύ 13 και 18°C) και λιγότερο φως. Μην τα τοποθετείτε κοντά σε θερμάστρες ή παράθυρα για να αποφύγετε ρεύματα ή άμεσο ηλιακό φως.

Επιπλέον, τα φυτά σας δεν θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θυμηθείτε να τα ξεσκονίζετε τακτικά με ένα στεγνό ή ελαφρώς βρεγμένο πανί. Αυτή η χειρονομία είναι απαραίτητη για την κυκλοφορία του αέρα και του φωτός μεταξύ των φύλλων.

καθαρισμός φυτών εσωτερικού χώρου
Credits: SeventyFour / iStock

Πώς να «ξυπνήσετε» τα φυτά σας την άνοιξη;

Στις αρχές της άνοιξης, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφύτευση όλων των φυτών σας επιλέγοντας ελαφρώς μεγαλύτερες γλάστρες από τις προηγούμενες. Αφαιρέστε απαλά τα φυτά σας από τη γλάστρα τους, προσέχοντας να μην καταστρέψετε τις ρίζες. Μπορείτε να μουλιάζετε την κατσαρόλα για 15 λεπτά σε νερό εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τους σβόλους.

Τοποθετήστε πήλινες μπάλες στο κάτω μέρος των νέων τρυπημένων γλάστρες, ένα νέο κομπόστ μέχρι τη μέση και μετά κεντράρετε το φυτό σας. Γεμίστε το κενό και χτυπήστε το με το χέρι. Ποτίστε γενναιόδωρα την πρώτη φορά και μετά ακολουθήστε τις συστάσεις για τον τύπο του φυτού σας.

Ύσσωπος: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Από πού προέρχεται η παράδοση της Πρωτομαγιάς;