πότε και πώς να τα μαζέψετε;

Το μήλο είναι το πιο καταναλωτικό φρούτο στη Γαλλία. Η μυρωδάτη και γλυκιά σάρκα του τρώγεται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Είναι επίσης πολύ πιθανό να καλλιεργήσετε μια μηλιά στον κήπο σας εάν έχετε αρκετό χώρο. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νόστιμα φρέσκα, ντόπια και βιολογικά μήλα. Για να το εκμεταλλευτείτε, ακολουθούν όλες οι συμβουλές μας για τη συγκομιδή και την αποθήκευση των μήλων.

Πότε να μαζέψετε μήλα;

Υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες μήλων που η περίοδος συγκομιδής εκτείνεται από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο. Ακόμα κι αν η προτιμώμενη περίοδος είναι το φθινόπωρο, οι λεγόμενες πρώιμες ποικιλίες συγκομίζονται τον Αύγουστο (αυτό συμβαίνει με το Gala ή το Initial). Οι χρυσαφένιες, η πιο κοινή ποικιλία, συλλέγονται από τον Σεπτέμβριο. Οι όψιμες ποικιλίες όπως η Grany Smith (το διάσημο πράσινο μήλο) ή το Chanteclerc συλλέγονται τον Οκτώβριο.

Η συγκομιδή των μήλων

Τα μήλα μαζεύονται όταν είναι καλά χρωματισμένα και έχουν το σωστό μέγεθος ανάλογα με την ποικιλία. Η τεχνική για να γνωρίζουμε αν είναι η ώρα της συγκομιδής τους συνίσταται στο να σηκώνουμε τον καρπό και να κάνουμε ένα τέταρτο της στροφής της ουράς. Αν το μήλο είναι ώριμο, θα ξεκολλήσει εύκολα. Βάλτε τα φρούτα σας απαλά σε ένα τελάρο για να μην τα καταστρέψετε για να διατηρηθούν περισσότερο.

μήλο
Credits: mythja / iStock

Τα πιο ανθεκτικά μήλα στο πέρασμα του χρόνου

Το μήλο είναι ένα φρούτο που γενικά διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ είναι 10 ποικιλίες που διατηρούνται ακόμη περισσότερο από άλλες:

  1. Api
  2. Belchard
  3. Belle de Boskoop
  4. Pippin of Caux
  5. Μπλαντουρέτ
  6. Winter White Calville
  7. Chanteclerc
  8. Ontario
  9. Ιωβηλαίο Delbard
  10. Idared

Η διατήρηση

Είναι δυνατό να αποθηκεύσετε μήλα όλο το χειμώνα, εάν λάβετε μερικές προφυλάξεις. Τα μήλα πρέπει να τοποθετούνται σε ξύλινα τελάρα χωρίς επαφή για την αποφυγή κρυπτογαμικών ασθενειών.

Τα κιβώτια πρέπει να τοποθετούνται σε δροσερό δωμάτιο (10°C), μακριά από φως και υγρασία. Φροντίστε να περνάει καλά ο αέρας ανάμεσα σε κάθε φρούτο.

Εάν δείτε ένα κατεστραμμένο μήλο, αφαιρέστε το αμέσως πριν μολύνει άλλα.

συμβουλές, φύτευση και συντήρηση του χρυσού δέντρου

τα ριζώματα σας δεν ανθίζουν πια; Πολλαπλασιάστε τα!