Ποια φυτά να αναπτυχθούν κάτω από τα δέντρα;

Τα λουλούδια στους πρόποδες των δέντρων δίνουν μια τρελή γοητεία στο τοπίο. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για αυτούς να αποκτήσουν όλους τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή τους όταν το δέντρο, που είναι πιο επιβλητικό, χρησιμοποιεί ήδη τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Η βροχή είναι επίσης πιο δύσκολη στην πρόσβαση αφού τα φύλλα του δέντρου τη φιλτράρουν. Ωστόσο, ορισμένα φυτά το κάνουν πολύ καλά και ομορφαίνουν τη βάση του δέντρου. Εδώ είναι μια λίστα με λουλούδια που μπορείτε να καλλιεργήσετε κάτω από δέντρα.

Για φυλλοβόλα δέντρα με πυκνά φύλλα

1) Χιονοσταλίδες

Αυτά τα μικρά κουδουνάκια εκτιμούν τα δροσερά χώματα και τις σκιερές γωνίες. Επιπλέον, οι χιονοστιβάδες είναι μελιφόρες.

λευκόιο
Συντελεστές: sunflair / Pixabay

2) Κυκλάμινο

Επιλέξτε βοτανικό κυκλάμινο και όχι κυκλάμινο για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Το rependum ή το κυκλάμινο της Νάπολης θα νιώσετε υπέροχα κάτω από ένα δέντρο.

Κυκλάμινο
Συντελεστές : Αρμενικά / Pixabay

3) Epimedium

Το άνθος των ξωτικών είναι ένα φυτό εδαφοκάλυψης που φυτεύει τέλεια το πόδι του δέντρου. Αυτό το λουλούδι εκτιμά τα δροσερά εδάφη, αλλά όχι τον ασβεστόλιθο!

Λουλούδι ξωτικών Epimedium grandiflorum
Πιστώσεις: γυροσκόπιο / iStock

Για φυλλοβόλα δέντρα με λεπτό φύλλωμα

1) Μυρτιά

Η μυρτιά είναι επίσης φυτό εδαφοκάλυψης. Βρίσκεται φυσικά στο χαμόκλαδο, δροσερό και στη σκιά. Θα ντύσει υπέροχα το πόδι του δέντρου.

Vinca minor μικροκαμωμένη μυρτιά
Credits: Iva Vagnerova / iStock

2) Πολυετές Γεράνι

Τα πολυετή γεράνια έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν πολύ μεγάλο χρόνο ανθοφορίας! Θα μπορείτε λοιπόν να το απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο στους πρόποδες των δέντρων σας. Τα γεράνια σχηματίζουν ένα πολύ ελκυστικό χαλί από λουλούδια.

Γεράνι
Συντελεστές: birgl / Pixabay

3) Brunner

Η Brunnera μοιάζει πολύ με ξεχασμένους. Επιπλέον, έχει το παρατσούκλι Καυκάσιος ξεχασιάρης. Ιδιαίτερα ανθεκτικό, θα εκτιμήσετε τα μπλε λουλούδια του όσο και το αφράτο, ασημί φύλλωμά του.

Brunnera macrophylla
Πιστώσεις: Imladris01 / iStock

Κάτω από τα καταπράσινα δέντρα

1) Ερείκη

Το Heather είναι το κατεξοχήν χειμερινό φυτό. Προσαρμόζεται σε όλες τις θερμοκρασίες.

καλοκαιρινή ερείκη Calluna vulgaris 'Marlies'
Credits: Sinicakover / iStock

2) Spurge

Το Euphorbia προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον, ακόμα και σε φτωχά εδάφη.

Euphorbia characias blue spurge
Συντελεστές: Zaizev / iStock

3) Οικοδέσποινα

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε αυτό το πολυετές φυτό κάτω από κωνοφόρα. Το ραβδωτό φύλλωμά του σε σχήμα καρδιάς δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.

hosta
Συντελεστές: SvetlanaKlaise / iStock

Olivier: πώς να το προστατέψετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

9 συμβουλές για να διατηρήσετε το χριστουγεννιάτικο αστέρι σας περισσότερο