Ποια φυτά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

Στον κήπο, λαμβάνουμε υπόψη τα κριτήρια του εδάφους, του κλίματος και της έκθεσης για να φυτέψουμε ένα φυτό. Λοιπόν, μέσα στα σπίτια μας είναι σχεδόν το ίδιο και κάθε φυτό θα έχει τη θέση της προτίμησης του. Έχουμε την τάση να τοποθετούμε φυτά στο κυρίως δωμάτιο, αλλά σε ορισμένα φυτά αρέσουν πιο κλειστά ή πιο υγρά μέρη, όπως το μπάνιο ή η κουζίνα. Στο παιχνίδι μπαίνει και η αισθητική του φυτού, όπως και το μέγεθός του. Ένα μεγάλο φυτό δεν θα διακοσμήσει απαραίτητα ένα πολύ μικρό δωμάτιο, για παράδειγμα. Ακολουθούν όλες οι συμβουλές μας για την προσαρμογή των φυτών σας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

φυτά στην κουζίνα

Στην κουζίνα, σκεφτείτε τα βότανα που θα χρειαστείτε κατά το μαγείρεμα. Αυτό το δωμάτιο είναι πράγματι ιδανικό για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών όπως η μέντα, ο βασιλικός, το θυμάρι ή ακόμα και ο μαϊντανός. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε, αλλά κατά προτίμηση σε κοντινή απόσταση. Είτε σε ζαρντινιέρα είτε στον τοίχο, θα βρείτε αναγκαστικά το στήριγμα που σας ταιριάζει.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εγκαταστάσεις απορρύπανσης όπως το χλωρόφυτο. Έτσι, θα χρησιμοποιήσετε τον καθ’ ύψος χώρο των κουζινών σας τοποθετώντας εκεί φυτά με πεσμένο λιμάνι. Ένα ανθούριο θα ταιριάζει υπέροχα με μια σύγχρονη κουζίνα για να του δώσει λίγη στρογγυλότητα, αλλά και μια στήλη που, με το έντονο κόκκινο χρώμα του, θα του δώσει πραγματική ώθηση.

φυτά κουζίνας
Πιστώσεις: nevarpp / iStock

Φυτά στην κρεβατοκάμαρα

Είναι φυσικά δυνατό να βάλετε φυτά στο δωμάτιο με την προϋπόθεση ότι τα επιλέξετε καλά! Μερικά φυτά απελευθερώνουν οξυγόνο μετά το σκοτάδι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την αλόη βέρα, το χλωρόφυτο ή ακόμα και τη λεβάντα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικούς κάκτους στη συρταριέρα ή στην περιστασιακή ορχιδέα.

Φυτά στο μπάνιο

Το μπάνιο προορίζεται για φυτά που εκτιμούν την υγρασία και τη ζέστη. Θα πρέπει ακόμα να έχει ένα παράθυρο για να παρέχει το φως που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των φυτών. Ο πάπυρος είναι ένα φυτό που βρίσκεται συχνά σε αυτό το δωμάτιο, αλλά το ίδιο και οι φτέρες τρίχας Adiantum ή το asplenium. Η ορχιδέα θα βρει επίσης τέλεια τη θέση της σε ένα καλά φωτισμένο μπάνιο.

φυτά μπάνιου ορχιδέας
Συντελεστές: HOerwin56 / Pixabay

Φυτά στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι το κύριο δωμάτιο των εσωτερικών μας χώρων. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε τα μεγαλύτερα φυτά σας, όπως ficuses, dracaenas, φοίνικες καρύδας ή ακόμα και ευφορβίες. Τα αναρριχητικά φυτά θα βοηθήσουν στη δομή των χώρων σας. Για την αέρινη πλευρά, σκεφτείτε τις τιλαντζίες, αλλά και τον κισσό.

Φυτά για σκοτεινές γωνίες

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το διάδρομο ή την είσοδο σας με πράσινο, αναζητήστε φυτά που ευδοκιμούν στη σκιά. Υπάρχουν μπιγκόνιες, λάστιχα, αλλά και βολβοί όπως υάκινθοι ή νάρκισσοι που θα αρωματίσουν την είσοδό σας!

Τοπιάρι: 5 κατάλληλα ανθεκτικά φυτά

Τι είναι τα αλλεργιογόνα των φυτών;