Παγωτό Τουλίπα: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Το όνομα του Ice Cream Tulip προέρχεται από το χρώμα του που θυμίζει παγωτό βανίλια-φράουλα. Αυτό το φυτό έχει μέγεθος μεταξύ 25 και 40 εκατοστών. Η ανθοφορία γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα άνθη που παράγει είναι διπλά και έχουν διάμετρο περίπου 10 εκατοστά. Από την εξωτερική πλευρά, τα πέταλα είναι κόκκινου χρώματος και πολυστρωματικά. Το κεντρικό επίπεδο των λευκών πετάλων έχει όψη σφουγγαριού. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το παγωτό Tulip.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε την τουλίπα Ice Cream;

Αυτή η τουλίπα θα βρει τη θέση της τέλεια σε ένα ηλιόλουστο μέρος ή σε μερική σκιά. Προτιμά ελαφρώς υγρό έδαφος. Οι τουλίπες είναι φυτά βολβού και αυτοί οι βολβοί πρέπει να φυτευτούν πριν από τους πρώτους παγετούς, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Φυτέψτε τους βολβούς στο έδαφος σε βάθος 15 εκατοστών και χωρίστε τους περίπου δέκα εκατοστά. Αν είναι φυτεμένα σε γλάστρα, ακολουθήστε την ίδια συμβουλή. Απλώς αφήστε την άκρη του λαμπτήρα να προεξέχει στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια. Αυτό το φυτό είναι αρκετά ανθεκτικό και αντέχει σε θερμοκρασίες έως -20°C.

παγωτό τουλίπα
Credits: FotoImpuls / iStock

Η συνέντευξη

Το πότισμα πρέπει να γίνεται κάθε 2 μέρες όταν είναι ζεστό. Τον υπόλοιπο χρόνο, ένα εβδομαδιαίο πότισμα είναι αρκετό.

Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τα ξεθωριασμένα λουλούδια καθώς προχωράτε, αλλά αφήστε τα φύλλα να στεγνώσουν πριν τα αφαιρέσετε.

Σε μπουκέτο

Το λουλούδι διαρκεί πολύ σε ένα μπουκέτο. Για να το απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, κόψτε το στέλεχος κατά προτίμηση το πρωί και μετά τοποθετήστε τα κομμένα άνθη σε ένα βάζο γεμάτο με ελαφρώς χλιαρό νερό με ζάχαρη και λίγο ξύδι. Αυτό το μείγμα θα βοηθήσει το φυτό να συγκρατηθεί όταν κοπεί.

Garrya elliptica: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Wintergreen: φυσικό αντιφλεγμονώδες