να έχεις όμορφα λουλούδια την άνοιξη

Όλοι γνωρίζουμε τα όμορφα ανθισμένα τοπία της άνοιξης. Ωστόσο, δεν γίνονται μόνο δια μαγείας. Ένας κήπος δουλεύεται ανάντη. Ωστόσο, το φθινόπωρο είναι ακριβώς η ιδανική εποχή για να δημιουργήσετε τις μελλοντικές του βολβώδεις ανθοφορίες. Πράγματι, οι βολβοί θα έχουν χρόνο να ριζώσουν πριν από το χειμώνα. Οι βολβοί είναι επίσης προάγγελος της άνοιξης. Όταν όλα τα άλλα φυτά και θάμνοι εξακολουθούν να αδρανούν, τα βολβώδη φυτά θα ανακοινώσουν τη δειλή επιστροφή του ήλιου. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για να φυτέψετε τους βολβούς σας το φθινόπωρο και να έχετε έναν όμορφο κήπο με λουλούδια την άνοιξη.

Χιλιάδες λαμπτήρες

Το πλεονέκτημα των βολβών είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες. Θα έχετε την επιλογή σε μέγεθος, χρώματα και σχήμα. Τα πιο γνωστά είναι: τουλίπες, νάρκισσοι, νάρκισσοι, κρόκοι, υάκινθοι σταφυλιών ή ακόμα και χιονοστιβάδες.

χιονοστιβάδες
Πιστώσεις: Muzka / iStock

Φύτευση βολβών το φθινόπωρο

1) Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το χώμα σας αφαιρώντας τα ζιζάνια και αφαιρώντας μικρά βότσαλα. Προσθέστε χώμα γλάστρας στο έδαφος κήπου για να βελτιώσετε την αποστράγγιση.

2) Αν θέλετε να φτιάξετε μια ομάδα λουλουδιών, σκάψτε μια μεγάλη τρύπα. Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε λίγους βολβούς, κάντε πολλές μικρές τρύπες. Το βάθος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του λαμπτήρα. Οι μικροί βολβοί με διάμετρο 2,5 έως 5 cm χρειάζονται μια τρύπα βάθους 7 έως 10 cm. Για μεγαλύτερα (από 5 cm σε διάμετρο), κάντε τρύπες βάθους 15 cm.

3) Τοποθετήστε τους λαμπτήρες στις τρύπες, προς τα επάνω. Προσέξτε να μην καταστρέψετε πολύ τις ρίζες, μην πιέσετε, μόνο πέστε τις. Τοποθετήστε κάθε λάμπα σε απόσταση 7 έως 20 cm ανάλογα με το μέγεθός τους.

4) Τέλος, γεμίζουμε τις τρύπες και ποτίζουμε αν το χώμα είναι πολύ στεγνό.

Εδώ έχετε όλες τις τεχνικές για τη φύτευση ενός βολβού. Σταματήστε τελείως το πότισμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

9 συμβουλές για να διατηρήσετε το χριστουγεννιάτικο αστέρι σας περισσότερο

φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή