Μυρτιά: σπορά, φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Η κοινή μυρτιά είναι ένας θάμνος που ανθίζει το καλοκαίρι και αποκαλύπτει όμορφους διακοσμητικούς καρπούς. Αναδίδει ένα ευχάριστο άρωμα όλο το χρόνο. Η θαμνώδης συνήθεια του στολίζει τον κήπο και τα λευκά του άνθη παραμένουν στη θέση τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε μυρτιά.

Πού, πότε και πώς καλλιεργείται η μυρτιά;

Η Myrtle δεν είναι πραγματικά ανθεκτική. Είναι λοιπόν προτιμότερο να το σπείρουμε το φθινόπωρο ώστε να αρχίσει η βλάστηση άνοιξη. Ωστόσο, είναι δυνατή η φύτευση την άνοιξη, αλλά στην περίπτωση αυτή το πότισμα θα πρέπει να είναι πιο τακτικό.

Επιλέξτε ένα καλό μέρος ηλιόλουστος για να μπορεί η μυρτιά καρποφορούν. Το έδαφος πρέπει κατά προτίμηση να είναι ξηρό, γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο και δροσερό. Αυτός ο θάμνος είναι χάλια υγρασία και ασβεστόλιθος. Εάν δεν μπορείτε να το βοηθήσετε, ανεξάρτητα από το χώμα στον κήπο σας, απλά πρέπει δεν συγκρατεί νερό και ότι δεν είναι κιμωλία. Για φυτά δοχείων, φέρτε χώμα για γλάστρα.

Προσοχή, ο θάμνος δεν υποστηρίζει τους φρέσκους ανέμους, φροντίστε να τον τοποθετήσετε προστατευμένο σε τοίχο για παράδειγμα. Ο άνεμος μπορεί πράγματι να στεγνώσει τις άκρες των κλαδιών του. Ούτε το Frost είναι φίλος του (δεν υποστηρίζει πραγματικά αρνητικές θερμοκρασίες).

Μυρτιά κοινή μυρτιά
Πιστώσεις: zinzii / iStock

Η συνέντευξη

Το Myrtle δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Πάνω απ’ όλα πρέπει να δίνεται προσοχή τακτικό πότισμα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του για να προωθήσει την ανάρρωση. Το νερό πρέπει να χορηγείται με φειδώ με κίνδυνο να σαπίσουν οι ρίζες.

ο Τομή δεν απαιτείται, αλλά μπορείτε να του δώσετε α ωραία σιλούετα αν το επιθυμείς. Σε αυτή την περίπτωση, προχωρήστε στο τέλος του χειμώνα, περίπου Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Η ανάπτυξή του είναι μάλλον γρήγορη τους πρώτους μήνες, μετά γίνεται πολύ πιο αργή.

Η μυρτιά είναι αρκετά ανθεκτική στις ασθένειες του κήπου και δεν έχει γνωστούς εχθρούς παρασίτων.

φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα της ιαπωνικής αχλαδιάς

πώς να καλλιεργήσετε λουλούδι πορσελάνης