κρατήστε το φυτό σας μετά τα Χριστούγεννα και κάντε το να ανθίσει ξανά

Η αλεξανδρινή, που λέγεται και το αστέρι των Χριστουγέννων, δείχνει την άκρη της μύτης του την περίοδο των γιορτών. Όλο ντυμένο στα κόκκινα και πράσινα, συνεισφέρει στη γιορτινή ατμόσφαιρα, δένοντας τέλεια με τη διακόσμηση. Αν και τα βράκτια του είναι συνήθως κόκκινα, υπάρχουν λευκές, ροζ, κίτρινες, κρεμ-λευκές, σολομού και μερικές φορές ακόμη και ποικιλόμορφες ποικιλίες. Όσο για τα φύλλα, είναι πάντα βεραμάν. Και αν το αλεξανδρινό βουρκώνει συνήθως μετά τις γιορτές, δεν είναι λόγος να το πετάξεις! Αντίθετα, με λίγες χειρονομίες, είναι δυνατό να το κάνουμε να ανθίσει ξανά για δεύτερα Χριστούγεννα! Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για να δώσετε μια δεύτερη ζωή στο χριστουγεννιάτικο αστέρι σας.

Πρέπει να ξέρετε ότι στο φυσικό της περιβάλλον, στο Μεξικό, η αλεξανδρινή μπορεί εύκολα να φτάσει τα 2 μέτρα ύψος και μερικές φορές περισσότερο! Στη Γαλλία, καλλιεργείται γενικά σε γλάστρες και το μέγεθός του είναι μάλλον νάνος. Αυτό το κάνει ένα υπέροχο φυτό διακόσμησης τραπεζιού κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να κρατηθεί η αλεξανδρινή ζωντανή

Όταν τελειώσει η ανθοφορία αμέσως μετά τις γιορτές, μην το πετάξετε στα σκουπίδια! Για να το βοηθήσετε να ανακάμψει, τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα δροσερό δωμάτιο από τον Ιανουάριο στη συνέχεια ποτίστε το σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την άνοιξη.

αλεξανδρινός
Συντελεστές : Timofey Zadvornov / iStock

Στη συνέχεια, όταν τελειώσει η όμορφη σεζόν, μειώστε δραστικά το πότισμα. Το φυτό μπαίνει σε βλαστική παύση μόλις αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα φύλλα. Σταματήστε όλα τα ποτίσματα αυτή τη στιγμή. Η γη πρέπει να παραμείνει στεγνή για έναν ολόκληρο μήνα.

Στο τέλος αυτού του μήνα, κόψτε το φυτό αρκετά κοντά κατά περίπου 10 cm. Στη συνέχεια, συνεχίστε το πότισμα και μετακινήστε το poinsettia σας σε μια πιο ζεστή τοποθεσία μεταξύ 15 και 23°C. Το φυτό θα εκτιμήσει την καλή υγρασία με τακτικά μπάνια (το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), αλλά προσέξτε να μην αφήνετε ποτέ στάσιμο νερό στο πιάτο. Επίσης, το δωμάτιο πρέπει να είναι πολύ φωτεινό.

Είναι επίσης δυνατό να τοποθετήσετε το φυτό έξω μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου εάν οι θερμοκρασίες είναι ήπιες και να προσθέσετε λίγο λίπασμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συμβουλή για να ξανακοκκινίσει η αλεξανδρινή σου

Αν σας αρέσουν οι προκλήσεις, ορίστε μία! Το να κάνετε τα βράκτια της αλεξανδρινού κόκκινα δεν είναι πράγματι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν θέλετε να το δείτε και δεύτερη φορά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δείτε μερικές συμβουλές.

Πρώτα από όλα, η αλεξανδρινή αποκαλύπτει τα χρώματά της μόνο όταν οι μέρες είναι σύντομες. Πρέπει επομένως αποφύγετε να το τοποθετήσετε στο άμεσο ηλιακό φως και μάλιστα να το εκθέσουν στο φως της δημοσιότητας. Το Σεπτέμβριο, τοποθετήστε το σε φυσικό φως για 10 ώρες στη συνέχεια κλείδωσέ τον σε μια ντουλάπα σε απόλυτο σκοτάδι για 14 ώρες ! Αυτό ισοδυναμεί με το να το τοποθετήσετε στο σκοτάδι γύρω στις 6 μ.μ. και να το βγάλετε το επόμενο πρωί στις 8 π.μ. Κάντε αυτό κατά τη διάρκεια οκτώ εβδομάδες.

Μετά από αυτές τις οκτώ εβδομάδες, φροντίστε το φυτό σας κανονικά διατηρώντας παράλληλα μια θερμοκρασία 15 έως 18°C ​​κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να δείτε τα αλεξανδρινά σας να ανθίζουν ξανά αυτά τα Χριστούγεννα!

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τριαντάφυλλα

πότε και πώς να τα μαζέψετε;