καταπολεμήστε το άγχος χάρη σε αυτό το φυτό

L’ylang-ylang (Cananga odorata) είναι φυτό ιθαγενές στα τροπικά και υποτροπικά δάση της Ασίας. Καλλιεργείται ιδιαίτερα για την παρασκευή λεπτών αρωμάτων καθώς η ουσία του είναι πολύτιμη. Το Ylang-ylang είναι επίσης γνωστό για τα θεραπευτικά του οφέλη και αρετές. Και είναι ιδιαίτερα το αιθέριο έλαιο ylang-ylang που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του άγχους, του στρες και των κρίσεων άγχους με τις οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να ζεις σε καθημερινή βάση. Μάθετε αμέσως όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το υπέροχο φυτό που είναι το ylang-ylang.

Πότε και πώς να φυτέψετε ylang-ylang;

Η φύτευση του υλάνγκ-υλάνγκ γίνεται κατά τη διάρκεια του άνοιξη όταν ξαναρχίσει η βλάστηση. Αυτό το δέντρο φυτεύεται συχνά σε γλάστρες λόγω της τροπικής του προέλευσης και συνεπώς των ειδικών αναγκών του. Κατά την παραλαβή, πρέπει να είναι μετασκευασμένος σε μεγαλύτερη κατσαρόλα. Πράγματι, σε ένα πιο εύκρατο κλίμα από τα τροπικά, πρέπει να καλλιεργείται αποκλειστικά σε μεγάλες γλάστρες.

Όταν επιστρέψει ο καλός καιρός, είναι αρκετά πιθανό να το τοποθετήσετε στον κήπο. Το δέντρο αντέχει υψηλοι άνεμοι και σύντομες περιόδους παγετού. Για να έχετε την ευκαιρία να δείτε μια όμορφη άνθιση, θα χρειαστεί μια θέση επιλογής στον κήπο. Τοποθετήστε το ylang-ylang μέσα soleil σε φρέσκο ​​χώμα και πάνω από όλα καλά στραγγισμένο.

Μετά από μερικά χρόνια (αλλά σχετικά λίγα σε σύγκριση με άλλα δέντρα), θα είναι σε θέση να μετρήσει μέχρι Ύψος 18 μ και παράγουν κορμό πλάτους 4 m.

υλάνγκ υλάνγκ
Πίστωση: mypuy

Συντήρηση

Κατά τη φύτευση, το πότισμα πρέπει να είναι γενναιόδωρο και τακτικό. Ποτίστε κάθε τρεις μέρες αφήνοντας το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ κάθε ποτίσματος. Σε εσωτερικούς χώρους, αποφύγετε να το τοποθετείτε σε δωμάτια εξοπλισμένα με κλιματισμό, που τείνει να στεγνώνει τον αέρα του περιβάλλοντος. Πράγματι, το δέντρο μπορεί να γίνει θύμα επιθέσεων από ακάρεα αράχνης εάν ο αέρας δεν είναι αρκετά υγρός. Για να διατηρήσει ένα καλό υγρομετρίασκεφτείτε να ψεκάζετε καθημερινά νερό στα φύλλα.

Τα οφέλη του ylang-ylang

Βρίσκουμε το αιθέριο έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ σε φαρμακείο ή σε εξειδικευμένα καταστήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την επιθυμητή ενέργεια. Είναι δυνατόν να συσκευή εισπνοής εναποθέτοντας μερικές σταγόνες σε ένα μαντήλι ή χρησιμοποιώντας συσκευή εισπνοής ή χρησιμοποιώντας το σε λάδι από μασάζ για την πλάτη και το ηλιακό πλέγμα. Στην τελευταία περίπτωση, φροντίστε να το αραιώσετε στο 20% σε φυτικό λάδι για να αποφύγετε εγκαύματα. Όπως συμβαίνει με όλα τα αιθέρια έλαια, δεν πρέπει να καταπίνεται ή να χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή. Επιπλέον, συνιστάται η γνώμη ενός γιατρού σύμφωνα με τις διαταραχές και τις επιθυμίες σας για δράση που παρέχει αυτό το λάδι.

Το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από τα άνθη έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Σε περίπτωση άγχους, που συνήθως εκδηλώνεται με αίσθημα παλμών ή αυξημένη αρτηριακή πίεση, το αιθέριο έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ μπορεί να είναι ένας καλός ηρεμιστικός παράγοντας.

Τα εκχυλίσματα Ylang-ylang είναι επίσης αφροδισιακά και βοηθούν στην καταπολέμηση της ανικανότητας.

Τέλος, το αιθέριο έλαιο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο δέρμα για τόνωση και μειώστε τις ραγάδες.

πώς να το θεραπεύσει από ασθένειες και παράσιτα;

φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα της ιαπωνικής αχλαδιάς