θάμνοι με χρωματιστό φλοιό

Τα Dogwoods είναι θάμνοι που αποτελούνται από πολύχρωμα κλαδιά που φωτίζουν το χειμωνιάτικο τοπίο. Αυτοί οι φλοιοί πιάνουν τον παγετό, κάτι που βοηθά στην αντανάκλαση του φωτός της ημέρας για να κάνει τον κήπο σας να λάμπει. Τα δέντρα Dogwood είναι εύκολο να αναπτυχθούν, ανθεκτικά και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Αν, λοιπόν, θέλετε να το καλλιεργήσετε στον κήπο σας, εδώ είναι οι συμβουλές μας.

Γιατί να φυτέψετε ένα δέντρο σκυλιών;

Τα δέντρα Dogwood είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν. Είναι ανθεκτικά φυτά που έχουν ύψος από 1 έως 3 μέτρα. Το Dogwood δεν είναι επιλεκτικό όσον αφορά την ποιότητα του εδάφους. Αυτό μπορεί να είναι ξηρό ή υγρό, ασβεστολιθικό ή όχι. Το καλοκαίρι, αποκαλύπτει μια όμορφη μελιτοφόρα άνθιση, η οποία είναι ένα πολύ καλό σημείο για τη βιοποικιλότητα και για να βοηθήσει τις μέλισσες. Παράγει επίσης μούρα που ταΐζουν τα πουλιά και τα μικρά ζώα του κήπου. Ο θάμνος εξελίσσεται με τις εποχές και αποκαλύπτει χρώματα εξίσου ασυνήθιστα το ένα με το άλλο. Και τέλος, δεν χρειάζεται να κλαδεύεται τακτικά.

σκυλόξυλο
Πιστώσεις: Dugwy / iStock

Επιλέξτε το χρώμα του δέντρου σας

Κόκκινες φλούδες:

  • Το λευκό σκυλόξυλο (Λευκό κέρατο) έχει παραπλανητικό όνομα. Ο φλοιός αυτού του θάμνου δεν είναι λευκός, αλλά έντονο κόκκινο. Πολύ ανθεκτικό, το λευκό σκυλόξυλο φτάνει τα 3 μέτρα σε ύψος σε 5 χρόνια! Μετά την κρεμώδη άνθιση του, αποκαλύπτει λευκά μούρα που του δίνουν το όνομά του.
  • σκυλόξυλο αίματος (ματωμένα κέρατα) αποκαλύπτει επίσης επιδεικτικά χρώματα μεταξύ πορτοκαλί και κόκκινου κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Μερικοί φλοιοί είναι ακόμη και μαύροι ή μαόνι.

Οι κίτρινες φλούδες:

  • Κέρατο μεταξένιος είναι ένα κίτρινο σκυλόξυλο.
  • Το Cornus sericea “Flaviramea” έχει ανοιχτό κίτρινο φλοιό. Παράγει και λευκούς καρπούς το φθινόπωρο.

συντήρηση σκυλιών

Το σκυλόξυλο δεν χρειάζεται πραγματικά συντήρηση από τη στιγμή που καθιερωθεί καλά. Εκθέστε το στον ήλιο ή τη μερική σκιά. Μπορείτε να κάνετε ένα σύντομο κλάδεμα από τις αρχές της άνοιξης για να τονώσετε την ανάπτυξη, αλλά και να την ελέγξετε.

σκυλόξυλο
Συντελεστές: pcturner71 / iStock

Βερικοκίτσα: φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

6 ορχιδέες που ευδοκιμούν σε terrarium