Γκρέιπφρουτ: φύτευση, καλλιέργεια και συγκομιδή

Το δέντρο γκρέιπφρουτ είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που παράγει εσπεριδοειδή, που ονομάζονται γκρέιπφρουτ ή πόμελο. Αυτά τα πικάντικα και ζουμερά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά καλά για τον οργανισμό. Το δέντρο μπορεί να έχει ύψος έως και 6 μέτρα, επομένως χρειάζεται αρκετό χώρο στον κήπο του και δεν μπορούν να το φιλοξενήσουν όλες οι περιοχές. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια γκρέιπφρουτ.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε το δέντρο γκρέιπφρουτ;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε γκρέιπφρουτ είναι η άνοιξη. Του αρέσουν τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη και τα μέρη με το μέγιστο ηλιακό φως. Δεν είναι απολύτως ανθεκτικό και δεν αντέχει σε αρνητικές θερμοκρασίες. Συνιστάται η φύτευση σε γλάστρες, καθώς ο χειμώνας μπορεί να είναι σκληρός στις περιοχές μας.

Το πλεονέκτημα της φύτευσης σε γλάστρες είναι να μπορείς να μετακινήσεις το δέντρο ανάλογα με τις εποχές και έτσι να το στεγάσεις σε θερμοκήπιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θα είναι απαραίτητο να επανατοποθετείται κάθε 3 χρόνια σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Η φύτευση στο έδαφος μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στις λεγόμενες πορτοκαλί περιοχές, στη λεκάνη της Μεσογείου.

Φεβρουάριο φρούτα λαχανικά εποχής γκρέιπφρουτ βιταμίνη C
Συντελεστές: Χρώμα / Pixabay

Η συνέντευξη

Το κλάδεμα του δέντρου γκρέιπφρουτ δεν είναι πραγματικά χρήσιμο. Απλά πρέπει να ξέρετε ότι αν κόψετε τα κλαδιά, το δέντρο θα μεγαλώσει γρήγορα σε μέγεθος. Οι μόνες χειρονομίες συντήρησης που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι η εξάλειψη των νεκρών κλαδιών καθώς και ο αερισμός του λιμανιού που θα φέρει φως σε αυτό για την καλή ανάπτυξη των καρπών.

Συγκομιδή

Η περίοδος συγκομιδής είναι συνήθως από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Τα γκρέιπφρουτ συλλέγονται όταν οι καρποί είναι πολύ κίτρινοι και αποσπώνται από τα κλαδιά χωρίς να το ζορίζουν. Μόλις συγκομιστεί από το δέντρο, ο καρπός δεν ωριμάζει πλέον. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ωρίμανση του πριν το μαζέψετε.

πώς να φροντίσετε το κινεζικό φυτό χρήματος

Euphorbia Erythrea: συντήρηση, έκθεση, μοσχεύματα