ανακαλύψτε 6 δέντρα με σχήμα που κλαίει

Το πιο γνωστό από τα δέντρα που κλαίνε είναι αναμφίβολα η ιτιά που κλαίει, αλλά απέχει πολύ από το να είναι η μοναδική! Και ενώ είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα απαιτούν χώρο, υπάρχουν επίσης δέντρα που κλαίνε, των οποίων η ανάπτυξη μειώνεται για μικρότερους κήπους. Επίσης, ανάλογα με το είδος του δέντρου, η μορφή κλάματος μπορεί να είναι διαφορετική. Μπορεί να είναι τακτικό ή πιο άτακτο. Για αυτού του είδους τα δέντρα, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το κλάδεμα είναι μια σημαντική εργασία. Είναι λοιπόν ένα σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τη φύτευση! Ανακαλύψτε 6 δέντρα με μορφή κλάματος.

1) Η κερασιά που κλαίει (Prunus x serrulata “Kiku-Shidare-Zakura”)

Γνωστό και ως ιαπωνική κερασιά, η κερασιά που κλαίει θαμπώνει με τις ροζ και αρωματικές της ανθίσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Το φθινόπωρο, μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε το υπέροχο πορτοκαλί φύλλωμά του. Αυτό το δέντρο μπορεί να έχει ύψος έως 4 έως 5 μέτρα.

Prunus x serrulata "Kiku-Shidare-Zakura"
Πιστώσεις: vasilyev_ivan / iStock

2) Το δέντρο της παγόδας (Sophora japonica “Εκκρεμές”)

Το δέντρο της παγόδας έχει την ιδιαιτερότητα να επωφελείται από μια στρογγυλεμένη και τακτική συνήθεια. Τα πεσμένα κλαδιά αγγίζουν το έδαφος με το πράσινο φύλλωμά του και τα μικρά λευκά λουλούδια στα τέλη του καλοκαιριού. Η ανθοφορία του αναδίδει επίσης ένα ευχάριστο άρωμα μελιού. Τα άνθη παραμένουν στη θέση τους μέχρι το φθινόπωρο και αλλάζουν χρώμα σε κιτρινοχρυσαφί. Το δέντρο μπορεί να φτάσει τα 7 μέτρα ύψος με διάμετρο 4 μέτρα.

3) Η μηλιά που κλαίει (Malus “Echtermeyer”)

Τα μωβ φύλλα του ιντριγκάρουν τους περαστικούς. Επιπλέον, αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να γίνουν χάλκινο πράσινο. Είναι ένα δέντρο που εξαχνώνει τον καλλωπιστικό κήπο με τα κόκκινα λουλούδια του.

Malus "Echtermeyer"
Συντελεστές: pcturner71 / iStock

4) Η αχλαδιά που κλαίει (Pyrus salicifolia “Εκκρεμές”)

Το αχλάδι που κλαίει διακρίνεται από τα υπέροχα ασημοπράσινα φύλλα του. Τα κλαδιά του είναι ιδιαίτερα μακριά και τοξωτά. Με καλό καιρό, παράγει υπέροχα, ελάχιστα αντιληπτά λευκά άνθη φωλιασμένα στο φύλλωμα. Η ανθοφορία δίνει τη θέση της σε πολύ μικρά αχλάδια, που όμως δεν έχουν γεύση. Είναι ένα εύρωστο δέντρο που αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε έδαφος και είναι τόσο ανθεκτικό στους θαλάσσιους ψεκασμούς όσο και στις μεσογειακές περιοχές. Μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα ύψος για 5 μέτρα διάμετρο.

Pyrus salicifolia «Pendula»
Συντελεστές: pcturner71 / iStock

5) Η στάχτη που κλαίει (Ανώτερη τέφρα “Εκκρεμές”)

Η τέφρα είναι ένα κοινό και συχνά καλλιεργούμενο δέντρο αφού το ξύλο της χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολλών εργαλείων. Το σχήμα του που δακρύζει καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός όμορφου κιόσκι. Αρκεί να κλαδέψουμε τα κλαδιά του κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Γενικά έχει ύψος 5 μέτρα και διάμετρο 4 μέτρα.

6) σημύδα νάνος που κλαίει (Κρεμαστή σημύδα “Youngii”)

Αυτή η νάνος σημύδα προσαρμόζεται πολύ καλά σε μικρότερους κήπους. Όπως η κοινή σημύδα, ο φλοιός της είναι λευκός και αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου. Μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα ύψος, αλλά η ανάπτυξή του είναι πολύ αργή.

Η σημύδα του Young που κλαίει
Συντελεστές : Ilme Parik / Wikipedia

4 όσπρια που βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους